Lunde-Borgersen i knallform – Larvik

Lunde-Borgersen i knallform

Onsdag møter Larvik Vipers Kristiansand i Arena Larvik. Hos Vipers viser en av VM-heltinnene fra desember, Kristine Lunde Borgersen knallform.

VM-heltinne i knallform

Vipers tok i mot Sola til en såkalt firepoengs kamp på søndag. To poeng skilte lagene før helgen, nå er det fire ettersom Vipers vant kampen 26-19. Kampens helt store profil var Kristine Lunde- Borgersen som styrte og ordnet som hun ville. Hun ble kampens toppscorere med 11 fulltreffere.
Vipers trener var strålende fornøyd med sin verdensstjerne, og sa følgende om Lunde- Borgersen til fvn.no.
– Det er fint å ha en verdensstjerne som tar skuddansvar, og i dag er hun riktig god. Jeg likte spesielt at hun var aggressiv i dag, for det har vi pratet en del om, avslører danske Thomas Hørlyk.

Tung periode etter Larvik-kampen
Vipers befinner seg på en sjette plass på tabellen før oppgjøret i Larvik. Laget tok fem poeng på de fire første kampene i årets sesong. I den femte kampen, mot Larvik, var uhellet ute for Vipers og Lunde-Borgersen. Hun skadet hånden, de fleste husker vel kappløpet om å bli klar til VM i Brasil. De fire neste kampene måtte laget klare seg uten sin desidert største profil, noe som endte med tre tap og en seier. Vipers slo bunnlaget  Njård i denne perioden, men måtte se seg slått av Gjøvik, Fredrikstad og Tertnes. Etter hennes come back har Vipers vunnet halvparten av kampene sine, og for drøyt to uker siden presset de Byåsen til døra i Kristiansand.

«Ran i Karusshallen»
På Vipers sine hjemmesider ble kampen betegnet som «Ran i Karusshallen» da Byåsen vant 25-24 i en thriller av en håndballkamp og beskriver slutten av kampen på følgende måte.
-Fem minutt før slutt hadde riktignok Byåsen jobbet opp en firemålsledelse, men etter en sen timeout, satte trener Hørlyk frimerke på Ida Alstad og Tonje Nøstvold, og ledelsen ble redusert til 24-25 da få halvminuttet gjensto. Etter avkast viste Tonje Nøstvold like mye interesse for å angripe, som den Slovenias herrer viste for å holde på ballen i slutten av en nylig spilt EM-kamp mot Island. Istedenfor å miste ballen, valgte Nøstvold å ta med seg ballen og legge på sprang mot eget mål. Hun ble avblåst for passivt spill i det sluttsignalet gikk, og kampens siste skudd plasserte Kristine Lunde-Borgersen rett i muren til Byåsen.

Larvik vant enkelt
Da lagene møttes i Kristiansand i oktober endte det med en relativt komfertabel seier til Larvik på 26-15. Larvik kjørte over et Vipers lag, som nok var litt preget av den tidlige håndskaden til sin sjef, til pause ledet Larvik 15-4. Det betyr ikke at Larvik ikke stiller skjerpet til kamp på onsdag. Vipers har vist at de, på en god dag, kan presse de beste.

God moral
Til fvn.no har trener Hørlyk følgende plan for kampen i Larvik.
– Vi skal vise god moral og prøve å gjenskape det vi gjorde bra mot Byåsen. Målet er å gjøre en god kamp.
Larvik-Vipers, onsdag 8. februar kl.19.00 i Arena Larvik.