Itxako på samme nivå – Larvik

Itxako på samme nivå

Det er to lag med forskjellig utgangspunkt som møtes på søndag. Larvik åpnet Hovedrunden med en sterk borteseier, men motstander Itxako gikk på tap hjemme i Estella.

Enkelte endringer- samme nivå
Kampen blir en reprise på finalen i mai som Larvik kom seirende ut av. Finalekampene ble utrolig jevne og relativt målfattige. Larvik vant 23-21 hjemme i Arena og spanjolene vant returen 25-24 i Pamplona.
I de to kampene var begge lag dyktige til å ta ut hverandres styrker, og i begge kampene ble det gått tøft til i duellene. Oppskriften blir nok ikke helt ulik denne gangen heller skal vi tro Larviks hovedtrener Ole Gustav Gjekstad.
-Itxako anser jeg at befinner seg på det samme nivået som forrige sesong. Det er noen endringer i troppen, Emilia Turey og Oana Soit er borte, begge sentrale i laget- de har blitt erstattet av kroatiske Maja Zebic og brasilianske Deonise Cavaleiro. I tillegg har et relativt ungt lag fått ett år mer med erfaring. Spillestilen er den samme, mye bevegelse i angrep, med en god blanding av skudd fra distanse og helhjertede gjennombrudd.  De besitter det som må kunne kalles stammen i et godt spansk landslag, krydret med noen gode utlendinger. I sistnevnte kategori befinner det vi mener er lagets største angrepsvåpen portugisiske Sandy Barbosa. Hun var meget god i finalene i mai og har startet godt denne sesongen. Hun er skuddsterk og meget rask. Hun skal stoppes, sier Gjekstad.

Duellenes kamp
Gjekstad tror det blir viljen i duellspillet som blir den avgjørende faktoren for utfallet av kampen.
-Det gjelder forså vidt i alle Champions League kampene, men mot Itxako blir det helt avgjørende å være bedre enn sin motstander i den delen av spillet. Vi kommer til å bli utfordret i alle posisjoner i forsvar,  noe som betyr at vi må være knallharde i klypene i hver enkelt duell. Itxako er flinke til å flytte ballen videre når en forsvarer må ha hjelp fra naboen. Det må vi klare å utsette så lenge som mulig, og klarer vi det kan de gå seg litt bort.
I spillet med ball må vi være ekstremt nøye og rettvendte mot mål hele tiden. Spanjolene er flinke til å presse motstanderne dersom de ikke går på mål. Da løfter de gjerne forsvarsspillet sitt litt opp i banen for å hindre ballveiene til det angripende lag. Vår oppgave blir å sette et enormt trykk i satsingene våre når vi gjennomfører angrepsstartene.

Godt forberedt
Fredag ettermiddag gjennomførte Larvik siste trening før kampen på søndag med påfølgende spillermøte og videogjennomgang. Gjekstad tror ikke at dette er kampen for de store overraskelsene.
Nei, jeg tror ikke det. Lagene kjenner hverandre temmelig godt, men det er klart at vi er det laget som er mest forandret fra forrige sesong,  og da er det muligens Itxako som er litt usikre på oss.
Vi har arbeidet mye med forsvaret vårt denne uka. Det er som alltid basisen for en god prestasjon. I tillegg har vi fokusert på de små, men helt avgjørende detaljene i angrepsspillet vårt.
Jeg tror ikke jeg skal gå altfor detaljert til verks her. De har Google translate i Spania også, avslutter Gjekstad.

Larvik-Itxako søndag 12.februar kl.16.45 i Arena Larvik.

BILLETTER