Favorittene vant – Larvik

Favorittene vant

Det var kun i Larvik at publikum satt ytterst på stolkantene under samtlige 60 minutter, når de fire kampene i Hovedrundens 2. spilledag ble avviklet søndag.

Drama mot slutten
Publikummet i Larvik levde med håp og fortvilelse gjennom hele kampen i Larvik, da Larvik og Itxako delte poengene i en thriller av en håndballkamp. Bare innenfor de siste 7-8 minuttene var det mange omdiskuterte situasjoner som kunne ha vippet i favør av et av lagene. Var ballen inne? Skulle det vært 7-meter? Var det skritt? Ja, situasjonene var så mange at man knapt viste hvem av episodene man skulle diskutere. Det endte til sist 23-23 noe ingen av lagene var helt fornøyd med.

17 år siden sist
Uavgjort når Larvik spiller hjemmekamp i Champions League er sjelden vare. Det har faktisk kun skjedd to ganger. I går, og for 17 år siden, i Larviks debutsesong i den gjeveste turneringen. Også den gangen var motstanden spansk. Det tidligere storlaget Mar Valencia, vinner av Champions League i 96/97 og finalister i 97/98 og 02/03, var på besøk 19.februar 1995 og kampen endte 26-26. På bortebane har Larvik spilt uavgjort 3 ganger, sist i 2004 mot- igjen- et spansk lag. Den gang var det Elda Perstigio som var motstander og kampen endte 25-25. Fem av de 118 kampene Larvik har spilt i Champions League har altså endt uavgjort. Flest har allikevel endt med seier-73.

Györ vant stort
I den andre kampen i Larviks pulje slo Györ FC Midtjylland 35-27. Differansen på 8 mål er stor, og resultatet isolert sett forteller at Györ var klart best til slutt, men danskene holdt godt følge de første 20 minuttene av første omgang. Til pause stod det 17-13 til hjemmelaget. I andre omgang opparbeidet hjemmelaget en ledelse på 7 mål ca. halvveis, og det så veldig mørkt ut for FCM.  En god periode og 4-0 for danskene sendte dem inn igjen i kampen, men kreftene tok slutt de siste minuttene og Györ dro enkelt i fra til slutt.

FCMs trener Ryan Zinglersen tok tapet greit, men sier til klubbens hjemmeside at han følte at differansen ble litt for stor kampen sett under et.
-Jeg synes resultatet blir litt misvisende. Vi mister fokus de siste 10 minuttene i begge ender av banen, og det gjør at de løper fra oss. Vi fighter godt i store deler av kampen, vi blir dømt hardt i første omgang, 5-1 i utvisninger gjør det vanskelig, men heldigvis spiller vi glimrende angrepsmessig i undertall. Sabine Englert står meget godt i mål gjennom hele kampen, og angrepsmessig gjør vi en solid innsats og lager 27 mål. Bakover mangler vi fysikken til å stå i mot de store og sterke Györ-spillerne noe som ga oss store problemer med å stoppe Heidi Løke på strek. De bretter oss ut i forsvar og det gir for store rom til en så god spiller.
Det er et av de beste lagene, ja kanskje det beste laget vi har spilt mot, avslutter Zinglersen.

Klare hjemmeseire i pulje 2
I pulje to ble utfallet av kampene helt etter boka med hjemmeseire til Oltchim Valcea og Buducnost.. Oltchim Valcea slo Metz 30-21 og tidligere Györ-spiller Aurelia Bradeanu ga følgende oppsummering etter kampen.
-Vi leverte en solid match og viser at vi er på rett spor i turneringen. Vi startet kampen meget godt og jeg tror nok at vi demoraliserte Metz ganske tidlig i kampen.

Buducnost imponerte ikke i første omgang i sin kamp søndag. Krim ledet 14-13 til pause og vi regner med at hjemmelagets trener var litt småvarm i pausen. Buducnost gjorde nemlig et solid rykk da andre omgang startet. Krim klarte ikke å score mer enn to ganger på tyske Clara Woltering i de første 15 minuttene etter pause. Hjemmelaget cruiset inn til en komfortabel seier-30-21 og står sammen med Oltchim med full pott etter to kamper. Kommende helg møtes lagene i Valcea og der vil vi få en første pekepinn på hvilket av lagene som er sterkest denne sesongen.

Spenningen fortsetter kommende helg- to be continued!