Seig start i Fredrikstad – Larvik

Seig start i Fredrikstad

Larvik brukte neste 40 minutter på å få opp dampen i Fredrikstad i kveld.

Til pause lå Larvik under 12-10. Larvik levrete en god andre omgang og vant til slutt 28-19.

Rett før pause i Kongstenhallen annonserte speaker at Larviks hovedkonkurrent Byåsen hadde avgitt ett poeng i mot Flint i Tønsberg.  Det vakte ingen oppsikt hos Larvik, for på samme tidspunkt lå laget under med to mål mot Fredrikstad. Stemningen i hallen var ganske høy blant de drøyt 1100 som møtte opp og laget en flott ramme rundt kampen.

Larviks førsteomgang var et stykke under pari noe hovedtrener Ole Gustav Gjekstad lot seg irritere av.
-Vi slurver rett og slett med håndballens ABC i første omgang. Lavt tempo i begge ender av banen, dårlig presisjon med ball og altfor lite aggressivitet den defensive jobbingen. Fredrikstad slipper seg løs og tør å spille håndball i en kamp de nok, på forhånd, vet at de ikke vil vinne.   Da slipper vi ikke unna med under 100 prosent av kapasitet.

Pausepraten gjorde, som forventet, noe med laget.  Det gikk noen få minutter av omgangen før det løsnet helt- de siste 20 minuttene var Larvik helt overlegne. Det falt i smak hos Ole G.
– De siste 20 minuttene, med unntak av noen få minutter mot slutten er veldig bra. V spiller med mye høyere intensitet og kvalitet, og da strekker ikke Fredrikstad til mot oss. Selv om jeg absolutt hadde sett at vi var på det nivået fra start, er det godt å se at vi skjønner alvoret og leverer i nærheten av det nivået alle i denne gjengen forventer at vi skal være på. Nå retter vi blikket frem mot kampen mot Györ på søndag og da skal det i alle fall ikke stå på innsatsen, avslutter Ole G.

En jury kåret Tine Rustad Kristiansen til Larviks beste. Hun ble også lagets toppscorer med 8 mål.
Byåsen avga som nevnt poeng i kveld. Det betyr at luken ned til trønderne nå er på fem poeng.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren klarte ikke å nå klubbrekorden i antall mål for Larvik HK i kveldens kamp. Hun stoppet på fire mål, og har fortsatt fire mål igjen før hun tar rekorden. Kanskje kan vi håpe scoringene kommer mot Tertnes 22. februar?

Kampfakta finner du her.