-Må bli skarpere med ball – Larvik

-Må bli skarpere med ball

Ole Gustav har gitt et intervju til den offisielle siden for Champions League ehfcl.com før kampen mot Gyõr på søndag. 

Hvilke tanker gjorde du deg etter kampen mot Itxako på søndag?
-Vi må bli mye skarpere når vi får muligheten til å kontre, vi utnyttet altfor få av de mulighetene vi fikk på søndag. I tillegg må treffsikkerheten fra distansen bedres.

Etter at Tine Stange ble skadet ble troppen redusert med ennå en klassespiller, bredden er ikke like stor som forrige sesong, tenkte dere noen gang på å forsterke laget etter gruppespillet?
-Vi lekte litt med tanken en stund, men Tines come back i november lovet veldig godt, og vi følte at det ikke var nødvendig å hente inn en ekstra bakspiller på det tidspunktet.  Men så smalt det dessverre noen få dager før hovedrunden dro i gang, da var det ikke tid nok til å gjøre noe med dette.

Er det noen av spillerne vi kan vente og se tilbake i løpet av ikke altfor lang tid?
-Nora Mørk kan rekke det, men vi kan dessverre ikke si noe eksakt om hennes situasjon. Teoretisk sett kan også Gro Hammerseng rekke slutten av sesongen, men det er nok størst sannsynlighet for at hennes come back vil skje i begynnelsen av 12/13-sesongen.

 På søndag venter Györ på bortebane. Hvilke forventninger har dere, og kan det at dere vant der i fjor være til hjelp?
-Det kommer til å bli en knallhard fight og vi har gode minner fra fjorårets kamp. Vi planlegger for en seier. Vi vet at vi møter et fantastisk bra lag, det kommer til å bli en flott fight.

Hva foretrekker du, et massivt forsvarsspill som deres eller de raske omstillingene og de gode individuelle kvalitetene til Gyõr?
-Det viktigste for meg er å spille kvalitets håndball hvor de ingrediensene som nevnes er med. Gyõr besitter spillere med utrolig gode individuelle ferdigheter, derfor blir vårt forsvar ekstremt viktig på søndag. De må ikke få lov til å lage så mange mål som de har gjort i det siste.

Begge de to norske spillerne, Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen har nøkkelroller hos Gyõr, i tillegg trenes de nå av din tidligere kollega og Larvik-trener Karl Erik Bøhn.  Blir det spesielt for deg å møte Bøhn på benken, og for spillerne dine å møte de to norske på banen?
-Litt spesielt blir det, men først og fremst for at lagene kjenner hverandre så godt som de gjør. Vi kan ikke konsentrere oss om Heidi alene, eller Katrine for den del, for laget består av mange andre kvalitetsspillere. Kampen i seg selv er faktisk ikke noe annet enn en vanlig Champions League kamp med to poeng i potten, men det er klart at det vil være noen spesielle følelser i sving rundt dette oppgjøret.

Ser du noen endringer i damehåndballen siden forrige sesong?
-Nei, jeg ser ingen store endringer rent spillemessig. Maktbalansen har blitt en smule forskjøvet de siste årene, nå som de danske lagene ikke er like dominerende. Det er andre nasjoner som er ledende i klubbhåndballen nå. Denne sesongen er det en håndfull lag som kan vinne denne turneringen. Vi ser også at det nå er en trend hvor det trer fram en veldig dominerende klubb i de forskjellige landene som deltar i Champions League. Jeg håper virkelig at den trenden brytes etterhvert, for det vil være det største virkemidlet for videre utvikling av sporten vår.

Hele saken kan leses på www.ehfcl.com