På plass i Györ – Larvik

På plass i Györ

Klokken 9.30 i dag startet Larvik på turen til Györ via Gardermoen og Wien. Rett før kl.18.00 var gjengen innlosjert på Hotel Famulus hvor laget skal bo frem til mandag.


Enkel reise

Dette er en av de enklere reisene laget gjennomfører når det spiller bortekamper i Europa. Noe Tor Odvar Moen setter pris på.
-Denne turen er enkel for oss. En tur til Gardermoen, deretter et par timer på flyet til Wien, etterfulgt av en drøy times busstur. Vi bor på et fint hotell hvor alt er på stell. De fleste av oss har vært her noen ganger før, og vi blir alltid tatt godt i mot av hotellet og klubben.

Reiser to dager før kamp
Vi reiser nesten alltid to dager før kamp. Mange av lagene vi møter på hjemmebane kommer dagen før, men vi ønsker å få litt ro på oss før kamp. Vanligvis er det ganske tunge reiser vi drar ut på, for det er ikke bare, bare å flytte på en tropp på rundt 20 personer.  La meg si det slik, det er ikke sånn at de lagene vi møter ligger i byer som er blant de største turistmagnetene i Europa. Enkelte ganger er vi på reise i rundt 20 timer før vi er fremme i byen der vi skal spille. Det kan være ganske slitsomt og da er det greit å legge til en dag ekstra til oppholdet.

Rolige dager
Dagen før kamp benyttes til litt hvile, møte, og en treningsøkt i kamphallen.
-Vi følger en mal når vi er ute og reiser, en vi kjenner godt. I kveld er det kun middag på programmet, etter den kan jentene slappe av eller rusle en tur ut. Det ligger et flott kjøpesenter tvers over gaten for hotellet, jeg mistenker at det kan bli lagt igjen noen kroner der i løpet av kvelden og morgendagen. Lørdag starter vi med en sen frokost, det er ingen felles aktiviteter før etter lunsjen som er i totiden. Da begynner vi å dra oppmerksomheten inn mot det vi er her for. Før treningen i Magvassey Sport Hall gjennomfører vi et videomøte hvor vi ser nærmere på vår motstander, slik at vi skal være forberedt på det som skal gjennomgås på treningen. Når det er gjennomført er det tilbake til hotellet og klart for middag.

På selve kampdagen merker man tidlig at stemningen er skjerpet. Mat er ekstra viktig denne dagen. Vi spiser sen frokost og lunsjen spiser vi 5 timer før kamp.  Et par timer etter det fyller vi på med litt brødmat. Vi tar alltid med mye brød og kjent pålegg hjemmefra når vi er ute på tur. Innimellom maten ser vi også mer video og legger en siste finpuss på slagplanen. Vi er på plass i kamphallen senest en time og tjue minutter før avkast, også her er det mange fastlagte rutiner som må følges fra gang til gang, avslutter Tor Odvar.