Full fart på håndballskole – Larvik

Full fart på håndballskole

I går startet Larvik sin vinterhåndballskole for gutter og jenter i alderen 8 til 15 år i Arena Larvik, med 142 deltagere fra hele Vestfold.
-Dette er en super dag å ha bursdag på, stråler Mina fra Borre som fyller 10 år i dag. Vi gratulerer!Det er første gang at Larvik gjennomfører et slikt prosjekt i vinterferien, og med den oppslutningen den har fått blir det garantert ikke den siste. Ute på gulvet i Arena er det et yrende liv når vi kommer på besøk. Larviks egne spillere er i fullsving med å lære bort finter til ivrige deltagere som følger nøye med når jentene instruerer.

Moro med spillerne
Vi traff på fire jenter i lunsjen som trivdes veldig godt på håndballskole. Mina og Sara fra Borre, og Aleksandra og Jeamilla fra Stag satt sammen rundt lunsjbordet og hadde mye å fortelle om dagene på håndballskole. Det første vi fikk vite var at Mina (10) har bursdag i dag og at det supert å ha bursdag på håndballskole. Det å møte spillerne i Larvik stod relativt høyt på lista til alle fire.

-De er så flinke, snille og morsomme, svarer de fire i kor på spørsmål om hva de synes om instruktørene. Vi er veldig glad for at de stiller opp og lærer bort masse av det de kan. Pluss at de gidder å stå opp så tidlig for å trene oss. To av oss er utespillere, og vi har lært å finte ordentlig i dag. Det var kjempegøy. Vi to som står i mål har lært mye om å ikke bli redd for ballen når den kommer, og det er jo viktig.

God mat- moro med hoppeslott
På spørsmål om hva som er viktig for å ha det gøy på håndballskole var jentene ganske klare.

-Det å lære noen nytt er selvfølgelig viktigst, forteller jentene. Det er også viktig å være venner her, men det må være lov til å «sloss» litt på håndballbanen, bare vi oppfører oss som gode vinnere og tapere. Også er det veldig bra at det er noe å finne på når vi ikke trener. Det at det står hoppeslott her er helt topp. Da kan vi leke å herje litt mens vi venter på neste trening. Også må du skrive at maten her er kjempegod. Det er viktig når vi skal trene mye, understreker jentene avslutningsvis.