Full pott i SPARserien – Larvik

Full pott i SPARserien


Larviks J18 lag gjennomførte en strålende SPARserierunde på Flisa i helgen. Det ble tre strake seire, og best av alt smakte nok de to poengene mot topplaget Nordstrand. Larvik vant 24-23 i en "neglbiter" av en håndballkamp.

Larvik ligger nå på en flott fjerdeplass i den landsomfattende serien, som favner de 16 beste J18-lagene i Norge. På plassene foran Larvik finner vi Fana, Stabæk og Nordstrand. De to første har vunnet alle sine 9 kamper, mens Nordstrand måtte se seg slått av jentene fra Larvik, og med det avga de sine første poeng i serien.

Tre seire av tre mulig er meget solid, men det er nok ingen tvil om at de to poengene i avslutningskampen mot Nordstrand på søndag var de som gledet aller mest, noe trener for laget Trygve Olsen kan underskrive på.

-Nordstrand har vært fullstendig overlegene i de 8 kampene før oppgjøret mot oss, og mange av jentene har møtt dette laget i forskjellige sammenhenger tidligere, med uavgjort som beste resultat. Derfor var det en ubeskrivelig god følelse for laget å endelig lykkes. Vi viser en fantastisk lagmoral. Det er perioder i kampen hvor det er lett å tenke at det blir «business as usual», men denne gangen vill jentene virkelig vinne. Vi har muligheter til å skaffe luke ved flere anledninger, men bommer eller gjør feil i avgjørende situasjoner. Sånt kan skape usikkerhet, men ikke denne gangen.

I de to andre kampene som ble spilt på lørdag ble bunnlaget Flisa og tabellnabo, før runden, Rælingen satt grundig på plass.

-Vi åpnet mot hjemmelaget Flisa som stod med null poeng før kampen. Vi var veldig skjerpet og lot oss ikke lure av at de lå på bunnen av tabellen. På forhånd så vi at resultatene deres mot de andre lagene de hadde møtt ikke var så dårlige. De ble utklasset av Bækkelaget i november, men i de fem andre kampene før denne helgen var differansene små. Etter denne runden er det vi som har påført dem deres største tap 35-22. Vi var meget solide fra start til mål.
Rælingen lå rett bak oss på tabellen før helgen og vi ventet oss et tett oppgjør mot dem. De var nok litt møre etter å ha fått kjørt seg mot Nordstrand og tapt 27-18. Vi hadde helt klart mere trøkk i beina mot slutten av kampen, noe som resulterte i en komfortabel seier 27-18 for oss også.

– Tonje Pedersen Ellingsen som stod fra som den skytteren vi trengte mot Nordstrand. Hennes bidrag i den rollen var med på å skape sårt trengt rom for andre. Bakspiller Henriette Henriksen var også utrolig god, og ble fortjent kåret til Banens Beste i kampen. Hun ble også vår toppscorer totalt i helgen.
Mie Sando var god i alle kampene, mot Flisa og Rælingen ble hun også kåret til Banens Beste, og Heidi Strømsvåg spiller meget stabilt i målet hele veien.
Jeg vil også fremheve kantspiller Monica Ingri som spiller godt i alle kampene, hun er flink til å skape ting på egenhånd, forteller en tydelig fornøyd trener.
-Selv om jeg trekker frem noen navn fra helgens kamper, må jeg understreke at lagmoralen vår, og bidraget fra absolutt alle i gruppa var det som gledet mest.  Også må vi få lov til å takke den herlige foreldregruppa som tok turen til Flisa og skapte god stemning for oss i alle kampene, avslutter Trygve.

To runder av SPARserien gjenstår og Larvik har gode muligheter til å ta poeng i flere av de seks siste kampene. Neste runde spilles i Tønsberg 17.-18. mars hvor Flint er vertskap. Der møter Larvik også topplaget Stabæk og Åsane.
Hele serien avsluttes med fellesarrangement i Drammen 28.-28. april. Motstandere da er Bækkelaget, Asker og Oppsal.

Larviks målscorere:
Henriette Henriksen 25, Mie S. Sando 23, Monica Ingri 10, Tonje Pedersen Ellingsen 10, Hedda Christiansen 6, Kathrine Bergstaa 3,
Hannah Haugan 2, Ida E. Fjeldheim 2, Ivana Miric 2, Vilde I. Johansen 2 og Camilla Grønhaug 1.

Resultater og tabell SPARserien