Fire poeng fra gull – Larvik

Fire poeng fra gull


Det gjenstår fire kamper i Postenligaen og Larvik trenger fire poeng for å sikre seg seriemesterskap nummer 14- det 8. på rad. To av de poengene kan hentes inn i Nadderudhallen i morgen når Stabæk tar i mot Larvik.

Stabæk var lenge innblandet i medaljekampen, men etter jul har de tapt samtlige av kampene mot lagene som ligger innenfor topp 5 på tabellen.

Tøft program
Larvik er inne i periode hvor utfallet av sesongen kan og skal avgjøres. I løpet av en uke kan klubben avansere til semifinale i Champions League og avgjøre serien til sin fordel, noe hovedtrener Ole Gustav Gjekstad er innstilt på å klare.

-Vi er utvilsomt inne i den perioden hvor grunnlaget for å evaluere sesongen legges. Vi balanserer på en knivsegg mannskapsmessig. Dette blir den ellevte seriekampen siden 8. januar- en halv Postenliga- sesong på 7 1/2 uke.  I tillegg har vi spilt fire tøffe Champions League kamper i samme periode. Så langt synes jeg at gruppa har taklet det på en veldig god måte, det har blitt mye på få spillere. Aller tøffest har det vært for våre høyrehendte bakspillere som ble redusert til to, etter at Tine Stange skadet seg.
Hele laget og gjengen rundt er fortsatt offensive med tanke på det som kommer, og den andre omgangen vi leverte mot Itxako forteller meg at vi disponerer en gjeng med god moral. Vi har satt oss i en posisjon hvor vi fortsatt styrer vår egen skjebne, og den har vi tenkt å ta godt vare på.
-Seriemesterskapet gir direkte plass i kommende sesongs Champions League, derfor ønsker vi å få det på plass snarest, og når vi semifinalene i Champions League oppnår vi også det delmålet vi satte oss før Hovedrunden dro i gang.
Det sier seg selv at dette er den artigste delen av sesongen for oss.

Lang pause for Stabæk
Stabæk har ikke spilt kamp siden 11. februar. I samme periode har Larvik spilt fem kamper, hvorav tre tøffe Champions League kamper.

-Jeg tror  det er en fordel for oss, sier Ole Gustav. Vi er oppe i fart, og bør kunne dra nytte av det. Når det er sagt, kan det hende at pausen slår positivt ut for Stabæk. De avsluttet med å spille seg ut av medaljestriden med tap for Byåsen og Storhamar. Det kan hende at de har hatt godt av en liten pause etter det. Vi skal være på alerten når kampen blåses i gang, for vi møter en motstander med mange gode spillere, som på en god dag kan gi oss en utfordring, avslutter Ole Gustav.

Lagene har truffet på hverandre to ganger tidligere denne sesongen. Seriekampen i Arena Larvik endte med 34-21 til Larvik.  Kamp nummer to ga Larvik klubbens 12. kongepokal og seier 37-13 i Oslo Spektrum.
Som en liten digresjon nevner vi at Larviks mål nummer to i kampen er nummer 1000 totalt denne sesongen. Stabæk står med 597 før kampstart. Det sier også en del om aktivitetsforskjellen de to lagene i mellom.

Stabæk-Larvik, onsdag 29.februar, kl.19.

(Larvik)