FC Midtjylland er fortsatt med – Larvik

FC Midtjylland er fortsatt med

FCMs trener Ryan Zinglersen understreker at FCM fortsatt har et håp om å avansere til semifinalene i Champions League. Det sier han i et intervju med den danske radiokanalen ALFA.

Ingenting avgjort bak Györ

Györ sikret seg en plass i semifinalene sist fredag da de slo FC Midtjylland med 29-24 i Ikast. Györ kan sikre seg status som puljevinner mot Itxako på søndag. Bak Györ er det fortsatt mye som ikke er klart.
Her hjemme har det blitt regnet å spekulert mye rundt Larviks sjanser for avansement, det har det nok blitt gjort i Spania og Danmark også. Ingen av de tre øvrige av lagene i puljen er uten sjanser til avansement med to runder igjen.

Finalekamp for FCM

Det er en hel haug av regnestykker og metoder som kan benyttes i spekulasjonene om hvilket lag som kan følge Györ til semifinalene. Zinglersen ser dog at toget går uten dem ombord med tap. 

– Vi er veldig glade og stolte at vi fortsatt henger med i kampen om avansement. Vi har jo fortsatt sjansen til å styre mye av vår egen skjebne i turneringen.  Dette er dog en ren finale for oss, som helt klart kan forsterke vår rolle i gruppen, sier Zinglersen.
Begynte forberedelsene til kampen i pausen mot Aalborg DH.

FCM spilte seriekamp i midtuken i Ålborg. En kamp de vant 30-22. Zinglersen forteller at det dukket opp noen tanker om hvordan de kunne legge litt ekstra til sitt eget angrepsspill før kampen i Larvik.

-Jeg og min assistent Helle Thomsen kom på noen ting underveis i kampen som vi kunne jobbe med frem mot søndag. Det introduserte vi i pausen i kampen, og vi har jobbet videre med det etterpå.  Vi tror det er noe som kan fungere bra mot Larvik.  

Full av lovord om Larvik og «Isa»

Isabel Blanco har startet vårsesongen meget bra for Larvik, og på spørsmål om hva han synes om Larvik blir «Isa» trukket frem tidlig.

-Vår «egen» spiller Isabel Blanco er jo i Larvik nå, og vi ser at hun sprudler og tilfører energi i de omgivelsene. Jeg kjenner igjen mye av «gutsen» der fra finalekampene i Danmark sist sesong.   Larvik er et fantastisk samspilt lag som består av den ene landslagsspilleren etter den andre, og har akkurat vunnet den norske serien. Det er et lag som spiller meget hurtig, med en fantastisk vinnerkultur og tradisjon.
Det blir vanskelig, men det kan la seg gjøre. Dersom vi kommer opp på nivået vårt, spesielt i eget forsvar, vil jeg si at våre vinnersjanser ligger på rundt 40 prosent. Når det er sagt skal vi gjøre alt vi kan for å tippe prosentene i vår favør, avslutter Zinglersen.

Hør hele intervjuet på dansk HER

Larvik-FC Midtjylland søndag 4. mars kl.16.45 i Arena Larvik.

KJØP BILLETTER.

(Larvik)