Velkommen «hjem» Karl Erik! – Larvik

Velkommen «hjem» Karl Erik!


Det er mange følelser knyttet til oppgjørene mellom europeiske toppklubber når de møtes, uansett idrett. Håndball som fotball.

En ekstra dimensjon på det hele blir det når tidligere lagkompiser møtes. Og i særdeleshet når avslutningene på tidligere relasjoner skjer på følelsesladd vis. Dette er dimensjoner som skaper både sympatier og antipatier og som bygger opp under alle de følelser som idretten har å by på. I fotballen har man mye av den følelsesutvekslingen i f.eks. relasjonene mellom Chelsea og José Mourinhos og Liverpool/Torres.

Når Gyør gjester Larvik til helgen får man en håndballkamp som innehar mange av disse ingredienser- og i rikt monn. Det vil være med på å gi kampen en egen nerve og det vil være med på å gi journalister rikelig med anledning til å forsøke å trekke opp igjen motsetninger fra turbulent tid.

Det er imidlertid ikke tid for å gi bensin til slikt mediestoff. Det som har vært av negativ oppmerksomhet rundt avslutningen av Karl Eriks arbeidsforhold i Larvik HK, dekker mer enn opp for den konflikten som har vært. Er det noe det har vært underskudd på, så er det karakteristikker av de fantastiske årene som vi har hatt sammen før den tid.
Og nettopp derfor vil jeg på vegne av hele klubben, og jeg er sikker på at jeg har med meg både spillere, trenere, tillitsvalgte, dugnadsmedarbeidere, sponsorer, fans og publikum, få ønske Karl Erik velkommen «hjem»! Vi gleder oss til å se Karl Erik tilbake i Arena Larvik og vi håper at dette blir en god anledning til å normalisere relasjonene på utsiden av selve spilleflaten.  Vi skal gjøre vårt for at det skal bli grobunn for dette. Vi vil nok aldri enes om selve konflikten, men vi kan velge å gå videre. Tiden bør være moden for det nå.

Dog, på ett område vil vi «krige» videre! Ute på banen skal vi gjøre alt vi kan for å sende «deg» og «ditt» Gyør hjem til Ungarn uten poeng. For vi er sulten på en ny semifinale. Og skulle vi lykkes og skulle samtidig begge lag kvalifisere seg til en Champions League-finale etter hvert, håper jeg at vi skal «knuse» dere igjen. Men skulle det være slik at Larvik ikke når helt opp i år, da håper vi at det er din tur til å vinne Gyørs første Champions League-gull sammen med «vår» Heidi Løke!

Sportslig hilsen
for Larvik Håndballklubb
Bjørn-Gunnar Bruun Hansen
Klubbdirektør