Knuste Györ – Larvik

Knuste Györ

Larvik, med Cecilie Leganger og Amanda Kurtovic i spissen, tok revansje fra forrige helgs svake kamp og knuste Györ 32-25 i Arena Larvik lørdag ettermiddag.

Itxako slo FC Midtjylland 24-21, og det betyr at Larvik er klare for semifinale for tredje år på rad. Jubelen stod i taket blant spillere, ledere og dugnadsfolk i Arena Larvik da det blei klart at Itxako ga de regjernde mesterne en hjelpende hånd. Semifinalene spilles hjemme helga 31. mars/1.april og borte 7./8. april. Motstander blir som i fjor, Budocnost fra Montenegro.

Det startet meget bra i Arena Larvik denne fantastiske kvelden. Jentene fikk kjapt en liten ledelse, forsvaret satt bra og Cecilie vartet opp med redninger som bare hun kan. Men så begynte det å stokke seg litt framover. Avslutningene blei enten reddet eller gikk på utsiden, og anført av en strålende opplagt Anita Görbicz tok Györ over føringen i kampen. Men takket være en helt fantastisk Cecilie Leganger, mistet Larvik aldri kontakten. Så kom Amanda Kurtovic inn og dunket inn et par meget viktige mål, og plutselig var det likt igjen. Etter noen nye redninger av Cecilie og noen kontringer i verdensklasse, kunne Larvik gå til pause med ledelse 13-11.

Andre omgang fortsatte der den første slapp. Et knallbra forsvarsspill, syke Leganger-redninger og mye sikrere avslutninger. Med stor innsatsvilje og glød satte jentene fart på beina og dro fra Györ. På det meste ledet Larvik med 9 mål, men måtte til slutt nøye seg med 7-målsseier 32-25. Både Amanda Kurtovic, med noen flotte og viktige mål, og Cecilie Leganger, med redninger som bare hun kan, blei direkte avgjørende for at Larvik klarte å slå de ungarske mesterligafavorittene.

Amanda Kurtovic scoret forøvrig også Larviks mål nr. 25.000 gjennom tidene (bildet under) etter snaue 15. minutter av andre omgang.