Trekning i de øvrige europacupene – Larvik

Trekning i de øvrige europacupene


Det er ikke bare i Champions League at vi nå er fremme ved semifinalene. I ettermiddag ble de øvrige europacupene trukket, og det er duket for noen tøffe slag der også.


Cupvinnercupen:

FTC Rail Cargo- Dinamo Volgograd
HC Leipzig- Viborg HK

Detter er den sterkeste av de tre andre europcaupene som arrangeres.
To av de fire lagene som ble nummer tre og utslått av gruppespillet i Champions League i november har tatt seg til semifinale i denne turneringen. Viborg ble nummer tre i Larviks gruppe og banket Debrecen fra Ungarn i kvartfinalen. De seiler nå opp som favoritt i turneringen.
Dinamo Volgograd led samme skjebne som Viborg i Champions League, men slo ut Serbias beste lag RK Zajecar i kvartfinalen med relativt klare sifre. FTC er helt klart Ungarns nest beste lag, og i denne turneringen er de tittelforsvarere. De vant begge sine kamper mot russiske Zvezda i kvart’n og det blir helt sikkert to knalltøffe oppgjør når de tar seg an Dinamo. HC Leipzig har hatt en noe ujevn sesong i den tyske ligaen, men de viste seg å bli altfor sterke for Byåsen med seier både borte og hjemme. Vi tror allikevel at de blir et nummer for små mot Viborg.

EHF Cupen:
Lada- KIF Vejen
Mar Alicante- HC Zalau

I denne turneringen treffer to av de antatt sterkeste lagene på hverandre i semifinalen. Russiske Lada og danske KIF Vejen ser på papiret ut som de to beste lagene av de fire gjenværende, men alle lagene har variert mye i kvalitet denne sesongen så det føles relativt åpent om finaleplassene, og hvilket lag som til slutt stikker til topps. Vi tar allikevel sjansen på å utrope Lada til favoritt.

Challenge Cup:
H.A.C Handball- Lokomotiva Zagreb
Fleury Loiret Handball- Muratpasa Belediyesi SK

Dette er den svakeste av de fire europeiske turneringene. Denne har blant annet ikke Norge anledning til å stille lag i. De åtte høyest rangerte nasjonene på damesiden har ikke deltagere i Challenge Cup. Ved første øyekast ligger det an til en finale mellom de to franske lagene. Vi tror ikke at tyrkiske Muratpasa og kroatiske Lokmotiva Zagreb går videre her.

Kampene spilles 31.03/01.04 med retur 07.-08.04