Storhamar jager sølv – Larvik

Storhamar jager sølv


Gullkampen er for lengst avgjort. Medaljene henger på veggen i Larvik.  Både Storhamar og Byåsen jakter på sølvmedaljene i Postenligaen. Begge lag møter Larvik denne uken.

Larvik tar turen til Hamar i kveld hvor Storhamar stiller som vertskap i nest siste serierunde. Storhamar har meldt seg inn i sølvkampen etter en meget sterk vårsesong, noe publikum i Larvik kunne se konturene da de presset hjemmelaget til døren i starten av januar.
Byåsen og Storhamar er like på poeng med to serierunder igjen i Postenligaen. Byåsen har Storhamar på innbyrdes oppgjør, noe som gjør at Storhamar må ha ett poeng mer enn trønderne på de to siste kampene. Det betyr med all sannsynlighet at jentene fra Hamar bør ta poeng mot Larvik i kveld. I tillegg må de stole på at Larvik slår Byåsen i Trondheim på lørdag. Regnestykket forutsetter selvfølgelig at Byåsen slår Gjøvik i kveld og at Storhamar tar ned Sola på lørdag.

Hovedtrener hos Storhamar Arne Senstad har delt noen av tankene sine rundt oppgjøret med Hamar Arbeiderblad.

-For å slå Larvik i kveldens kamp, må vi være åtte mål bedre enn Györ, og det er i overkant, sier Storhamar-trener Arne Senstad, som så Larvik-Györ lørdag.

– Vi må bare gjøre det vi kan, men det er en fryktelig vanskelig kamp, og vi er veldig avhengig av å komme skikkelig i gang. Larvik kommer med et kjempelag, så vi må prestere. Men det blir i hvert fall spenning helt inn, og hvis sølvplassen ryker, er det kjempemotiverende å gå til sluttspillet når vi vet at det ligger en Champions League-billett i potten, sier Senstad.

Karoline Fredriksen har slitt med ryggvondt den siste tiden, og ble spart mot Levanger. Senstad regner med å ha Karoline klar til kveldens kamp. Sofie Berndtsson har vært sjuk, men er trolig med mot Larvik.

Larvik dro til Hamar i formiddag med en endring fra kampen mot Gyør. Mie Sophie Sando spiller kamp med rekruttlaget i kveld.

Kampen er satt opp på TV 2 Sumo og har avkast kl.19:00.