Blir det 22 strake? – Larvik

Blir det 22 strake?


Lørdag avsluttes Postenligaen, og i siste runde møtes Norges to beste lag til duell i Trondheim.

Avgitt 7 poeng

Serieoppsettet forteller at dette var tenkt å være en seriefinale- slik ble det ikke. Larvik har styrt feilfritt så langt i serien, mens Byåsen har avgitt hele syv poeng på veien.
For sistnevnte holder det allikevel til sølvmedalje. Det ble avgjort på onsdag da Larvik slo Storhamar samtidig som Byåsen vant sin kamp mot Gjøvik.  Byåsen har tapt mot Tertnes, Larvik og Storhamar samt spilt uavgjort mot Flint denne sesongen. Det er ikke godt nok dersom ønsket er å følge Larvik til døra i serien.

Stor differanse i poeng

Vinner Larvik på lørdag vil avstanden på tabellen være på hele 9 poeng. Det vil være den nest største differansen lagene i mellom, siden Byåsen kom opp på plassen bak Larvik i 04/05. Siden den gang har Byåsen tatt 8 strake 2.plasser i eliteserien. Størst avstand mellom lagene var det forrige sesong, da skilte det 10 poeng ved sesongslutt. I 06/07 var Byåsen 7 poeng bak, men da startet de sesongen med 4 minuspoeng.  Ser man på de siste 8 sesongene har Larvik totalt avgitt 3 poeng. For Byåsens del er summen 46. Det er helt klart en veldig stor forskjell når man ser på det med «matematikkbriller».

 Mindre avstand på banen

Av de tre poengene Larvik har avgitt de siste 8 sesongene, har to gått tapt mot Byåsen. I januar 2009 spilte lagene 30-30 i Trondheim, og i november samme år ble det uavgjort 28-28 i Larvik.
Sistnevnte kamp glemmes ikke så lett i Larvik. Foran 3462 tilskuere i nye Arena Larvik ble hjemmelaget rundspilt i 1. omgang, og ruslet til pause 8 mål bak Byåsen.  Den ledelsen ble økt til 9 i begynnelsen av 2. omgang. Da så det mørkt ut, men Larvik fikk samlet seg, og endte opp med muligheten til å avgjøre kampen til sin fordel i sluttsekundene. Det gikk ikke, men alle som var i Arena den dagen hadde nok takket ja dersom Larvik hadde blitt tilbudt et poeng til pause.

Årets kamp

I Trondheim omtales morgendagens kamp som årets kamp for Byåsen. Det betyr ofte fullsatt hall og stor stemning, og på Byåsens hjemmeside er det uttalte målet at Larvik skal sendes hjem uten poeng.
Seriekampen i Larvik var ganske jevn. Larvik vant 27-24 på et tidspunkt hvor serien på ingen måte var avgjort. Nå er det kun prestisjen det gjelder.
Byåsen ønsker mer enn noe annet å klå erkefienden, mens Larvik jobber videre mot semifinalen i Champions League. Det skal heller ikke stikkes under en stol at det teller litt å opprettholde den suverene statistikken mot norske lag i seriesammenheng.
Det siste tapet i en ordinær seriekamp kom i 2001. Mandag møtes mange av jentene på landslagssamling- hvem stiller med det breieste gliset?

Byåsen-Larvik, kl.16.00. Se kampen på TV 2 Sumo.