Suksess i SPARserien – Larvik

Suksess i SPARserien


Larviks J18 gjennomførte nok en gang en prikkfri SPARserierunde, og nå har laget los på medalje. Best av alt smakte nok serieren over Stabæk. Jentene fra Bærum stod med elleve strake seire før kampen mot Larvik.

Larvik-Åsane 46-22

Larvik innledet runden mot bunnlaget Åsane på lørdag. De fleste forventet nok seier, men ingen hadde nok forventet at Larvik skulle påføre Åsane sesongens største tap. Larvik var totalt overlegne, og ga seg ikke før det stod 46-22. Trener Trygve Olsen var meget fornøyd med den god starten på helgen.
-Vi satte fart fra start og avstanden til Åsane økte gjennom hele kampen. Det ga oss også anledning til å få i gang alle i troppen i første kamp.  Vi kunne sikkert rundet 50 om vi ville, men det var ikke noe mål. Det viktigste var som sagt, at alle var i gang fra start av.

Flint- Larvik 17-28

Lørdagens andre kamp var mot hjemmelaget Flint, et lokaloppgjør i Sparseriesammenheng. Larvik var nok en gang overlegne og vertene som lå plassert midt på tabellen måtte se seg slått med 28-17.
-Flint holdt følge i innledningen, forteller Trygve. Utover i kampen så det ut til at de gikk litt tomme, og vi kontrollerte kampen greit til mål.

Larvik-Stabæk 29-28

Søndag stod Larvik over får en lang tøffere oppgave med Stabæk på motsatt banehalvdel. Stabæk var sammen med Fana de eneste to lagene som stod med full pott i SPARserien før helgen.
De hadde som Larvik innledet helgen med to seire. Flint og Åsane var slått med henholdsvis 31-21 og 35-27. Larvik viste ingen respekt og tok styringen i kampen fra start.
På det meste ledet Larvik 17-10, men Stabæk ga aldri opp, og knappet innpå mot slutten. Med et minutt igjen å spille ledet Larvik 29-26, men Stabæk spurtet så godt de kunne, og reduserte to ganger før sluttsignalet gikk.
– Dette ble jo nesten litt i overkant, fortsetter Trygve. Stabæk har noen veldig gode individualister, med a-lagets Hanna Bredal Oftedal i front. Hun er virkelig god, men mot oss var ikke det nok.
Vi ser at vi er det laget med størst bredde. Vi lager mål i alle spilleposisjoner, og i alle offensive faser av spillet.  Stabæk hadde som sagt ikke avgitt poeng før denne kampen, derfor var det nesten litt uvirkelig at vi kunne stikke av fra start. Vi ledet 14-9 til pause, og på det meste førte vi med syv mål.
Stabæk kom med en sluttspurt etter en time out, med ca. 1 1/2 minutt igjen av kampen. De gikk ut i «mann mot mann», men heldigvis var jentene kalde nok til å takle det.
Den nevnte bredden er vårt sterkeste våpen, og det er mange som presterer godt i alle kamper. Mot Stabæk må jeg allikevel få trekke frem noen som fortjener en ekstra honnør.
Tonje Pedersen Ellingsen tar skytteransvar i hele kampen. Alt går ikke inn, men hun forsetter å gå på mål og lager 8 mål. Hedda Christiansen var meget solid på høyre kant.
Det var et tidspunkt i kampen hvor vi kunne havnet under press, men da stod bakspiller Kathrine Bergstå frem, nesten ut av det blå, med et flott gjennombrudd og to nydelige underarmskudd som endte opp i kassa. I tillegg var som vanlig Henriette Henriksen meget god i alle kamper. Målvakt Heidi Strømsvåg var som i forrige runde, stabil og god i alle kampene. Det gir laget en ekstra trygghet når hun spiller så godt som hun gjør.  Det å slå de antatte topplagene gir oss et ekstra kick. Nå skal de møtes i siste runde, noe som gir oss en god mulighet til å vinne medaljer, avslutter Trygve. 

Larvik har spilt seg helt opp i tetsjiktet når en runde gjenstår av SPARserien. Sluttrunden avvikles som fellesarrangement for gutter og jenter i Drammen siste helgen i april. Før runden ligger Larvik på fjerdeplass, fire poeng bak ledende Fana. Stabæk ligger to poeng foran Larvik, og Nordstrand på tredje har kun ett poeng mer.

I siste runde er tre av de fire topplagene i samme pulje. Fana, Stabæk, Nordstrand samt Selbu spiller mot hverandre lørdag og søndag. Sistnevnte ligger a poeng med Larvik på en femteplass.
I den puljen må Larviks konkurrenter nødvendigvis avgi poeng. Larvik har både Stabæk og Nordstrand på innbyrdes oppgjør dersom poenglikhet oppstår. Fana fremstår som det desidert beste laget så det ligger an til å vinne serien. Bak de er det nå helt åpent.

Larvik møter Oppsal (8. plass), Bækkelaget (10. plass) og Akser (12. plass) i siste runde. Full pott i de kampene, og medaljene er sikret. Det vil i så fall vær den beste plasseringen for et lag fra Larvik i SPARserien på utrolig mange år.
Vi gleder oss til fortsettelsen!

Larviks målscorere:
Henriette Henriksen         30
Tonje Pedersen Ellingsen 16
Mie Sophie Sando            14
Hedda Christansen           13
Sofie Heide Lund              8
Monica Ingri                     6
Vilde Johansen                  6
Kathrine Bergstå               6
Ida Fjeldheim                    3
Ivana Miric                        1
Celina Larsen                    1
Hannah Haugan                1