Best og snillest – Larvik

Best og snillest

 

Postenligaen ble avsluttet helgen som gikk. Larvik var ikke bare det beste laget, det var også det snilleste. 

Fair Play Lag gir en oversikt over antall utvisningsminutter et lag pådrar seg i løpet av sesongen. Larvik er det laget som kommer best ut av denne i år. I denne tabellen regnes totalt antall minutter ut etter antall utvisninger x 2 samt at evt. røde kort beregnes med 10 minutters straff.

Larvik pådro seg totalt 33 utvisninger og ingen røde kort på 22 kamper. Det gir 66 minutter i «skammekroken» i løpet av sesongen.  Det gir helt enkelt et snitt på tre minutter pr. kamp- 1 1/2 utvisning pr kamp.  På andre plass finner vi Stabæk som pådro seg totalt 66 utvisningsminutter. De pådro seg heller ingen røde kort i løpet av sesongen. Larvik toppet også denne tabellen forrige sesong, da med kun 23 utvisninger.
Nederst på tabellen befinner Levanger seg og de pådro seg hele 136 utvisningsminutter- 63 to- minuttere og 1 rødt kort. Levangers snitt gir 6,2 minutter pr kamp- drøye 3 to- minuttere pr. kamp.
Larviks hovedkonkurrent Byåsen la seg midt på tabellen på en 6. plass med 84 minutter. Fordelt på 37 to minutters utvisninger og et rødt kort.
Totalt satt damelagene utvist i 1126 minutter denne sesongen. Det er lite i forhold til status på herresiden med to omganger igjen å spille. Herrene har til nå pådratt seg 1616 minutter.

Larviks Tor Odvar Moen har sett på tallene og forklarer hva han tror årsaken til at Larvik topper denne tabellen.

-Først og fremst tror jeg at det er så enkelt at vi har vært det beste laget. Vi slipper inn minst, og lager flest mål. Men når det er sagt så jobber vi etter noen prinsipper i forsvar, som blant annet handler om at det lønner seg å være fullt lag på banen. Det høres ut som en selvfølgelighet, men det stiller noen krav til oss. Enkelt forklart, så handler det om å komme seg ut av situasjonen når vi er overspilt. Det betyr at vi heller ønsker at motstanderen skal havne i en duell med målvaktene våre, uten at de får to sjanser, altså med påfølgende 7-meter og evt. to minutters utvisning.
Jeg kan gi noen eksempler på hvordan vi tenker. Dersom noen spiller oss ut og spiller ballen inn til sin linjespiller, skal vi holde oss unna slik at den kan avslutte presset men fritt.
Det verste som kan hende er at vi får et baklengsmål. Vi mener det er bedre enn at motstanderen får 7- meter, og vi en mulig to- minutter.
I tillegg skal vi også holde oss unna kantspillere når de hopper inn. Det er selvfølgelig ikke alltid vi klarer å gjennomføre dette 100 prosent, men det ligger i underbevisstheten til spillerne hele tiden, avslutter Tor Odvar.