Buducnost Podgorica – semifinalelaget – Larvik

Buducnost Podgorica – semifinalelaget

Larvik og Buducnost møtes for andre år på rad i semifinalene i Champions League. For Buducnost er dette deres 8. forsøk på å nå en finale.

Lang dominans

Buducnost ble stiftet i 1949, men det tok 35 år før de vant sin første tittel da de vant den jugoslaviske cupen i 1984. Året etter ble de jugoslaviske mestere, og i samme år vant de sin første, av i alt fire europeiske titler, da de endte opp som vinnere av Cupvinnercupen.

Siden 1989/90 har de vært det dominerende laget i alle de forskjellige unionene området har vært delt inn i. Etter at Montenegro ble selvstendige har de vært helt uten konkurranse i eget land, langt mer dominerende enn Larvik har vært i Norge.

Semifinalelaget

Buducnost har som nevnt vunnet fire internasjonale titler. I tillegg til den tidligere nevnte har de vunnet Cupvinnercupen i 2006 og 2010 samt EHF-Cupen i 1987.

I Champions League har de etter hvert blitt omtalt som «nestenlaget». Fra 1996 til 2002 spilte klubben seks semifinaler på rad uten hell. Nærmest finaleplass var de da de røk ut på bortemålsregelen mot Krim i 98/99.

Det 7. forsøket kom mot Larvik forrige sesong, og de fleste husker vel utfallet av det.

Overlegne så langt

Denne sesongen har Buducnost sett svært sterke ut. I det innledende gruppespillet tapte de riktignok en kamp, mot FC Midtjylland. Kampen var uten betydning for Buducnost, og de tok i mot en real trøkk da de tapte hele 34-20 i siste runde.

I hovedrunden vant laget alle sine 6 kamper mot Oltchim Valcea, Krim og Metz. Det mest overbevisende resultatet kom i bortekampen mot nå semifinaleklare Oltchim, montenegrinerne vant den kampen med 34-24.

Verdens beste

Buducnost består av mange meget gode spillere, men den største av dem alle heter Bojana Popovic. Uttrykket verdens beste skal man i utgangspunktet være litt forsiktig med å bruke, men dersom vi utvider tidsepoken til de 10 siste årene føler vi at vi kan stå for det utsagnet.

Bojana har ført Slagelse og Viborg til en rekke titler i Champions League, selvfølgelig ikke på egenhånd, men hennes bidrag har definitivt vært avgjørende for de resultatene.

Hun har opplevd å vinne Champions League hele fem ganger i sin karrière. Som angrepsspiller er hun komplett. Hun har et fantastisk godt skudd, i tillegg er hennes evne til å spille fri medspillere helt suveren.

Flere profiler i troppen

Det holder ikke med en spiller for å ta seg til semifinale i turneringen. Buducnost er godt forspent med profiler på alle plasser. Før semifinalene forrige sesong ble klubbens nest største stjerne, Katarina Bulatovic, tildelt karantene av egen klubb.

Den er for lengst opphevet og den kjevhendte skytteren har vist gode takter gjennom hele sesongen. På målvaktsplassen er de også forsterket denne sesongen. Tyske Clara Woltering har hatt stor betydning for lagets nærmest feilfrie sesong.

Dette er nok de tre mest betydningsfulle spillerne hos Buducnost, resten av gjengen ligger ikke langt bak.

Tapt de fire siste mot Larvik

Larvik og Buducnost har møtt hverandre i fire kamper de siste sesongene. I 09/10 spilte lagene i samme pulje i det innledende gruppespillet. Det endte med to seire til Larvik. Sist sesong møttes lagene som nevnt i semifinalene, også det endte med to seire til Larvik.

På lørdag håper vi at den gode trenden forsetter.

Larvik – Buducnost, lørdag 31. mars kl. 1645 i Arena Larvik.

BILLETTER

* Historie og resultater er hentet fra klubbens hjemmeside og Wikipedia.