Mie spiller VM-kval i påsken – Larvik

Mie spiller VM-kval i påsken

Norge U20, eller LK92 som vi kaller laget i Norge, møter Sverige, Slovenia og Slovakia i Helsingborg påskehelgen. De to beste lagene kvalifiserer seg til VM i Tsjekkia i juli. Larvik- og Runar-spiller Mie Sophie Sando er med i den norske troppen.

LK92 er det eldste av de aldersbestemte landslagene, og består av spillere født i 1992/93. Landslagene i de aldersbestemte årsklassene startes opp når spillerne er 15-16 år og består som lag til de fyller 19-20 år. Nå er LK 92 inne i sin siste sesong, som avsluttes med VM i Tsjekkia. Mie kom inn i den norske troppen sommeren 2010 og har siden den gang fått mye tillit av landslagsledelsen.

God utvikling – viktig rolle

Det norske laget ledes av Henning Krøger og Reidar Møistad, sistnevnte har klare tanker om Mies rolle i kvaliken og hennes kvaliteter på banen.

– Mie kommer til å bli en viktig brikke for oss i denne kvaliken. Sammen med Anna Wisløff utgjør hun strekduoen vår. Mie har hatt en fin utvikling etter overgangen til Larvik, og er i ferd med å vokse inn i en viktigere og viktigere rolle for oss. Spesielt forsvarsmessig har hun bidratt veldig godt som en sentral treer i vårt 6:0-forsvar. Angrepsmessig tar hun steg hele tiden, og vi forventer at hun skal stå endel på banen i denne kvaliken.

Svenskene sterkest

Norge møter Sverige, Slovenia og Slovakia i Helsingborg. De to førstnevnte er Norge godt kjent med, Slovakia er et relativt nytt bekjentskap for Norge.

– Av motstanderne i denne kvaliken kjenner vi Slovakia dårligst, forteller Møistad. Vi har to kamper på dem fra januar i år. Vi vet også at de har et par spillere som har vært med i seniorlaget deres, og vi er spent på om de deltar i denne turneringen. Slovenia kjenner vi bedre, og møtte dem senest i EM, hvor vi vant. De spiller 3:2:1 og har en bra intensitet i spillet sitt, men skal være en overkommelig motstander. Sverige har vi etterhvert god erfaring i å møte. Det har stort sett vært jevne kamper, og svenskene kan stable på beina en veldig solid sekser som holder et høyt nivå. I SOC sist løste vi dem bra, men tapte med ett mål til slutt.

Forventer puljefinale søndag

Norge har klare ambisjoner om VM-spill, da må Slovenia og Slovakia beseires i de to første kampene fredag og lørdag. De to beste lagene går som nevnt videre til VM-spill. 

– Vi har en forventning om at søndagens kamp mot Sverige blir en ren finale om hvem som vinner denne kvaliken. Vi føler at vi er i angrepsposisjon, og har hatt gode treninger så langt i Helsingborg.

Norge arrangerte Nettbuss Scandinavian Open for snaue 14 dager siden. Turneringen var siste ledd i oppkjøringen til kvaliken, og Norge viste meget fin form under turneringen. Det ble et knepent tap mot regjerende verdensmester Sverige og seiere mot Polen og Danmark Sistnevnte er regjerende Europamester, og via det kvalifisert til VM.

 

Norges tropp:

02           Maren Roll Lied            Tertnes HB        
03           Jeanett Kristiansen        Glassverket IF     
04           Cecilie Rasmussen        Viking TIF          
06           Anette Helene Hansen  Fredrikstad      
08           Henriette Jarneid            Flint IL                  
10           Anna Karoline Wisløff   Flint IL                  
12           Marte Pedersen              Stabæk              
14           Mie Sophie Sando          Runar IL              
15           Malin Holta                    Sola HK               
16           Marie S. Tømmerbakke Oppsal IF          
17           Henriette Bakkerud       Skrim IL                               
18           Line Bjørnsen                  Stabæk              
19           Kristiane Stormoen         Flint IL                 
21           Tiril Günther Merg         Stabæk              
22           Kristine Breistøl              Bækkelaget      
23           Marte Smistad                 Utleira IL           

 

Kampene:

Fredag 6. april   1630      Norge – Slovakia
           
Lørdag 7. april   1700      Slovenia – Norge                          

Søndag 8. april  1400      Sverige – Norge               

Oversikt over alle kvalikpuljene

Intervju med Mie i SB: Mie Sophie i pappas karrierespor