Tapte for et bedre lag – Larvik

Tapte for et bedre lag

Det ble timålstap 13-23 for Larvik da Buducnost gikk til finalen i EHF Champions League søndag kveld.

Den regjerende mesteren i Champions League måtte vinne i Montenegro, men Larvik klarte bare å score 13 mål da Budućnost i sjuende forsøk klarte å gå helt til finalen.

– Vi tapte helt for et klart bedre lag for dagen. Jeg synes vi hadde satt opp et godt forsvar og en god keeper. Cecilie Leganger var banens beste etter min mening, sier Tor Odvar Moen, som vet at Larvik normalt vinner håndballkamper når de holder motstanderen på 22 og 23 mål.

– Vi gjør mye bra, men klarer ikke å omsette det i mål. 13 mål er sjelden kost for oss, og da er det bare å gratulere Budućnost med finaleplass, sier Tor Odvar Moen.

Budućnost møter Győr i finalene i mai.

I fjor vant Larvik begge kampene mot Budućnost i semifinalen. Denne gang var det motsatt.

Thea Mørk startet på venstrekanten for Larvik da returkampen i semifinalen i Champions League ble spilt søndag. Hun har vist gode takter på trening i det siste. Tvillingsøster Nora Mørk kom innpå etter drøyt halvspilt 1. omgang, til sine første minutter på banen siden finalen i Pamplona forrige sesong.

– Det er tydelig at det trengs kamptrening. Det synes godt. Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde håpet at jeg var litt bedre og hadde litt nybegynnerflaks, sier Nora Mørk om sin første kamp på 11 måneder.

Cecilie Leganger sto godt i målet, men Larvik slet med avslutningene og ble straffet for mange unødvendige tekniske feil. Det var angrepsspillet som felte Larvik denne gang.

FAKTA
Budućnost – Larvik 21-13 (10-7), sammenlagt 45-33
EHF Champions League, semifinale 2. kamp.
Moraca, 6000 tilskuere
Larvik: Lene Rantala/Cecilie Leganger – Tonje Larsen 1, Isabel Blanco 2, Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen 2, Karoline Dyhre Breivang 1, Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Linn Jørum Sulland 3, Thea Mørk, Pernille Wibe, Amanda Kurtović 2.
Toppscorer Budućnost: Bojana Popović 7.
Dommere: Jiri Opava/Pavel Valek (CZE)
Utvisninger: Buducnost 2×2 min., Larvik 1×2 min