Leder med seks mål – Larvik

Leder med seks mål

Larvik vant 31-25 over Storhamar i den første sluttspill-semifinalen. Lørdag er det returkamp i Arena Larvik.

Det var en solid gjennomført kamp av Larvik, som hadde en helt motsatt oppladning til kampen enn hjemmelaget, som hadde hatt påskefri.

– Det var ikke Buducnost vi spilte mot, men jeg synes jentene viste bra moral og trøkk da vi dro fra mot slutten. Dessuten er 31 mål på bortebane mot Norges nest beste lag etter nyttår veldig bra. Nora Mørk fikk sine første scoringer etter skadeavbrekket, og både Linn Jørum Sulland og Tine Rustad Kristiansen bør trekkes frem i dag. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen, selv om vi gjerne kunne tenkt oss noen færre mål bakover, sier Tor Odvar Moen.

Det ble lenge en relativt jevnspilt kamp foran 403 tilskuere i Prestrudhallen. Helt frem til 18-18 sju minutter ut i 2. omgang klarte Storhamar å holde følge. Da hadde de allerede måttet hente opp to måls ledelse fra Larvik fire ganger, men derfra og ut måtte de slippe Larvik lenger og lenger fra seg i målprotokollen.

Linkas søster Betina Riegelhuth sørget for at vertene fortsatt var så nær som to mål bak da hun satte inn 25-27 seks mintter før slutt, men så ble det ikke fler mål for hjemmelaget.

Linn Jørum Sulland ble kåret til Larviks beste spiller og var også toppscorer for Larvik med ni mål. Her finner du fakta fra kampen.

Byåsen vant 29-24 over Stabæk i den andre semifinalen, og har returkamp på hjemmebane søndag.Sammenlagtvinnerne spiller finalene 25. og 28. april.