Første finale onsdag – Larvik

Første finale onsdag

Onsdag starter finalespillet i Sluttspillet 2012 når Byåsen ta i mot Larvik til den første av to kamper. Larvik er i sin 11. finale totalt, og den 11. på rad.

Sluttspillet ble etablert i norsk håndball foran sesongen 1975-76 og ble spilt årlig frem til sesongen 1996-97, med et opphold i 1979-80. Foran sesongen 2004/05 ble sluttspillet tatt frem igjen, og Larvik har vunnet samtlige siden den gang. Sluttspillet har vært avviklet i mange forskjellige former de siste 11 sesongene. Felles for dem alle er at Larvik har vunnet de 10 foregående.

Motivasjon nok

I Larvik HK er man klare på at man vil til topps også denne gangen.

– Denne utgaven av sluttspillet handler om prestisje, og en pengepremie, og den vil vi gjerne ha, forteller Tor Odvar Moen. Byåsen sikret seg kvalifiseringsplassen til Champions League ved å slå ut Stabæk i semifinalen, og vi tok direkteplassen ved å vinne serien. Derfor handler det nok en gang om prestisjen lagene i mellom. Byåsen vil gjøre alt de kan for å ta oss. Det er motivasjon nok for oss. Vi vil fortsatt vinne alt vi er med på.

Sluttspills-spesialistene

Larvik har som nevnt vunnet 10 sluttspill totalt, og det på 11 forsøk. I 1993/94 ble stopp i semifinalen mot Lunner i Bergslihallen, da ble det tap etter ekstraomganger. Byåsen har vært Larviks finalemotstander i 7 av de foregående finalene. 

– De siste syv-åtte årene har vi jo vært favoritter hver gang, og holdt unna for de andre, nevner Tor Odvar. De tre første var nok de vanskeligste å vinne. De tittlene tok vi i en periode hvor vi ikke var det dominerende laget i Norge. Den gangen opplevde jeg det slik at sluttspillet var et ork for mange. Litt rart, for før sesongen oppga de fleste at en plass i sluttspillet var målet, men når man først kom dit var det ikke like viktig lenger. Tror vel det var mye av årsaken at det ble lagt bort etter sesongen 1996/97, og ikke tatt opp igjen før 2004/05. Vi så i alle fall muligheten til å vinne tittler den gangen, og vant de tre siste som ble arrangert, to av dem mot Byåsen, sier Tor Odvar.

Lettet på trykket

Larvik har som vanlig hatt en hektisk vår, hvor kampene har kommet tett som hagl. Hele 23 kamper har laget spilt fra 8. januar til 14. april. Det er til sammenligning en kamp mer enn en sesong i Postenligaen, og det på drøyt tre måneder.

– Vi har hatt to spillere på samling i forrige uke. De har selvfølgelig fulgt programmet der, forteller Tor Odvar. De som har vært hos oss fikk en roligere uke enn de har hatt på lenge.Vi trente et par håndballøkter i starten av uka, og fra onsdag ble det gitt egentrening frem til mandag. Det tror jeg vi vil få betalt for når vi går inn i finalespillet. Det var behov for en liten «lufteluke» for å skaffe seg litt overskudd. Vi er klare på onsdag, avslutter Tor Odvar.  

Returoppgjør på lørdag

Den avgjørende finalen spilles i Larvik lørdag 28. april kl.12.40. 

KJØP BILLETTER TIL KAMPEN PÅ LØRDAG HER

Byåsen-Larvik, onsdag 25. september- TV 2 Sumo