Vant første finale – Larvik

Vant første finale

Byåsen var på det meste seks mål foran i den første sluttspillfinalen, men Larvik hentet inn forspranget. Hele 2. omgang ble tett og tøff. Linn Jørum Sulland satte inn seiersmålet tre sekunder før slutt.

Byåsen var på det meste oppe i seks måls ledelse på 13-7 etter 17 minutter i 1. omgang, men Larvik klarte å hente inn forspranget i minuttene inn mot pause. Trønderne gikk til pause med ledelse 15-13. Etter pause lå Byåsen lenge mellom ett og tre mål foran, men da Linn Jørum Sulland satte inn sitt sjuende for kvelden vart det likt, 23-23.

Sulland ordnet også 24-24 og 25-25 med sitt åttende og niende, og Isabel Blanco 26-26. Linn Jørum Sulland, som ble kåret til Larviks beste spiller i kampen, avgjorde det hele tre sekunder før slutt. Da ledet Larvik faktisk for første gang i kampen og det endte med Larvik-seier 27-26.

Alt avgjøres dermed i den andre finalekampen i Arena Larvik lørdag 28. april kl. 12.40.

KJØP BILLETTER TIL KAMPEN PÅ LØRDAG HER

– Det er viktigst å lede når kampen er slutt, konstaterer Larviks hovedtrener Ole Gustav Gjekstad. – Jeg er veldig fornøyd med at vi drar inn seieren. Vi har skapt et godt utgangspunkt foran hjemmekampen. Det var en rotete håndballkamp. Vi hadde en del å gå på i forsvar, særlig i 1. omgang. Det ble for mange returer og løse baller som havnet hos Byåsen. Jeg er glad for at vi vant, for vi var bakpå underveis her. Linn Jørum Sulland gjør mye bra og skaper mye. Tine Rustad Kristiansen har hatt feber, men gjennomførte en bra kamp, sier han.

Larvik har ikke tapt på bortebane i sluttspillet siden 10. mai 1995. Ingen har vært nærmere til å endre den datoen enn Byåsen var i kveld.

Her finner du fakta fra kampen.