Medaljekamp for juniorene – Larvik

Medaljekamp for juniorene


Det er ikke bare seniorene i klubben som kjemper om medaljer denne helgen. Det gjør også klubbens juniorlag. 

Det går mot en særdeles spennende avslutning av sesongens Sparserie for klubbens J18 lag. Med tre kamper igjen å spille har jentene los på medalje. Med 12 poeng på de 6 siste kampene har Larvik spilt seg inn i toppsjiktet av serien. Før siste runde er laget plassert på en fjerdeplass på tabellen, men det skiller kun fire poeng fra nummer 1 til nummer 5.Denne helgen avgjøres alt i et fellesarrangement i Drammen for både gutter og jenter.

Hovedtrener Trygve Olsen mener at medalje må være målet når utgangspunktet er så bra som det er.

-Den delen er vi enige om i gruppa. I og med at vi ligger der vi gjør på tabellen må medalje være målet. Men vi må jobbe steinhardt med oss selv, og sørge for å ha fokus på egen prestasjon.Vi får tøff motstand fra blant annet Bækkelaget og Oppsal. De ligger riktignok et godt stykke bak oss på tabellen, men det har vært en jevn og tette serie i år, med mange jevne kamper. Det skiller ikke så mye mellom lagene i toppen og de i midtsjiktet. Oppsal på 8. plass er faktisk et lag vi skal ha revansje mot. Vi tapte mot dem i kvalifiseringen til Sparserien i høst.

Det som er sikkert er at det blir medalje på Larvik dersom kampene vinnes. De øvrige topplagene Fana, Stabæk, Nordstrand og Selbu møtes i samme pulje og der kommer nødvendigvis noen av lagene til å gå på poengtap.

– Fordelen vår er at vi har slått to av de tre lagene som ligger plassert 1 til 4 poeng foran oss. Det betyr at vi plasseres foran Stabæk og og Nordstrand dersom vi kommer likt på poeng med noen av dem. De ligger henholdsvis 2 og 1 poeng foran oss. Vi har også slått Selbu som ligger på plassen bak oss. Fana på førsteplass ser sterke ut, og tar nok gullet.

Forrige sesong endte Larvik på en 10. plass med 11 poeng. Målsettingen i år var å bli bedre enn det.

-Jentene har vært fantastisk bra hele sesongen, og levert topp prestasjoner mot blant annet nevnte Nordstrand og Stabæk. Nå er vi på skuddhold og skal gjøre alt vi kan for å komme på pallen, avslutter Olsen.

Vi skal ikke på noen måte forskuttere medaljer. Til det er Sparserien altfor tett og jevn, men det er lov å leke med tanken. Vi har forsøkt å finne ut sist et jentelag fra Larvik tok medalje i Sparserien eller forgjengeren Narvesenserien (J16), så langt er vi uten svar. Det betyr at det sannsynligvis er veldig lenge siden. Trolig mer enn 20 år.  Derfor er det ekstra gledelig at denne relativt nyetablerte gjengen har spilt seg i posisjon.

Kampene i Drammenshallen:
Lørdag 28. april. Asker – Larvik kl.11.30
Lørdag 28. april. Larvik – Bækkelaget kl.16.30
Søndag 29. april. Larvik – Oppsal kl.12.30