Sølv til juniorlaget i SPARserien! – Larvik

Sølv til juniorlaget i SPARserien!


Larviks J-18 lag vant alle sine tre kamper under avslutningshelgen for SPARserien i Drammen, med det var laget sikret medalje. Kampen mellom Fana og Stabæk ville avgjøre valøren.

 

 

Fana Gjorde jobben og slo Stabæk. Dermed gikk Larvik forbi Stabæk, og opp på sølvplass, på seier i innbyrdes oppgjør. Dette er klubbens første medalje i den landsomfattende serien, og den første på over 20 år for et jentelag fra Larvik by.

Stolt hovedtrener

Vi i Larvik er utrolig stolte av prestasjonen. Det samme kan hovedtrener Trygve Olsen skrive under på.

-Det føles faktisk litt surrealistisk akkurat nå. Vi hadde riktignok ambisjoner om å plassere oss bedre enn i forrige sesong, men at det skulle holde til sølvmedalje var det nok ingen av oss som trodde var mulig når sesongen startet. Jeg er utrolig glad og stolt på jentenes og støtteapparatets vegne. Dette var faktisk veldig fortjent.

Tre strake

Larvik startet helgen med å slå Asker 23-19. Kampen ble på ingen måte enkel, og Larvik måtte virkelig slite for poengene.

-Vi ble møtt med et 3-2-1 forsvar, noe Asker faktisk var gode på, forsetter Trygve. Vi ble veldig stillestående og urytmiske, men det som gleder en trener, er at denne gjengen har utviklet seg stort på den mentale biten, og de lot seg ikke stresse, selv om vi var bak i perioder. Vi er på plass når kampen skal avgjøres.

Litt senere på dagen stod Bækkelaget på motsatt banehalvdel. Den kampen ble av det enklere slaget.

-Vi opplevde vel at de ikke hadde særlig tro på seier, sier Trygve. Vi vant 37-23 uten å måtte gå helt i kjelleren. Alle som var utpå der gjorde en strålende jobb, og i tillegg fikk vi hvilt noen av de som spilte mye i den første kampen.

Søndag gjenstod det en kamp, mot Oppsal. Med seier i den kampen ville jentene ha los på sølvmedaljene.

-Her var vi ute etter revansje for tapet i kvalifiseringen, og vi har kontroll på dem hele veien, forteller Trygve. Oppsal holdt seg delvis inne i kampen takket være en opplagt Marie Sundfør Tømmerbakke i målet. Hun viste hvorfor hun er førstemålvakt på juniorlandslaget i denne kampen. Vi dro allikevel i fra på slutten og kunne slippe jubelen for seier 25-19.
Deretter var det bare å sette seg ned å se Fana mot Stabæk. Fana har vært det klart beste laget denne sesongen og tok seier nummer 15 av 15 mulige. Da gikk det opp for oss at vi faktisk var landets nest beste j 18-lag.
Det er en fantastisk følelse, og den blir bare bedre og bedre etterhvert som timene går.

Solid utvikling underveis

-Vi har utviklet oss godt på mange områder, og mange har tatt store steg på veien, fortsetter Trygve. Det som har gledet mest er den bredden i spillet vi har fått jobbet inn. Tonje Pedersen Ellingsen og Henriette Henriksen, på venstre og høyre back, har blitt veldig gode til få med kantene våre. Der har vi gode folk, og de setter ballen i mål når de får muligheten. Denne helgen var Monica Ingri utrolig god i sin kantposisjon, avslutter Trygve.

Mie på årets SPARlag.

 

Mie S. Sando tok plassen som linjespiller på årets talentlag. Mie har gjennomført en super sesong, med plass på juniorlandslaget og en del innhopp for klubbens a-lag.
Hun har hatt en flott utvikling og spilt mange gode kamper i SPARserien.
Vi gratulerer!