Må gjennom ny operasjon – Larvik

Må gjennom ny operasjon

Nora Mørk må gjennom ny kneoperasjon. Knærne hennes har ikke restituert i hht de prognoser som både landslag, klubb og Nora selv har ønsket.

Nora har vært operert for «hopperkne» i to omganger tidligere. Første operasjon skjedde mai 2011 først i venstre kneet, så i høyre kne juni 2011. Etter noen måneders rekonvalesens var utviklingen slik at det ble vurdert nødvendig å gjøre nye inngrep i begge knær i oktober 2011.

Dessverre har ikke operasjonene løst Noras problemer med «hopperkne». Av den grunn er flere eksperter konsultert for å avklare videre behandling. Larviks fysioterapeut Krister Næss beskriver situasjonen slik;

«Den siste måneden har tilstanden i Noras knær vært gjenstand for omfattende evaluering, og det er gjort kliniske og bildediagnostiske undersøkelser hos flere uavhengige spesialister. Konklusjonen etter disse undersøkelsene er at det er riktig å velge ny kirurgisk behandling, i første omgang for venstre kne, der det fortsatt dessverre er store vevsmessige forandringer i kneskålsenen slik vi ser ved vedvarende hopperkne (patellar tendinopati)»

Nora vil derfor bli operert allerede 25. juni, av dr. Erik Rosenlund ved Volvat Medisinske Senter i Oslo.

 – Akkurat nå er jeg både trist og lei meg, forteller Nora Mørk, som svært gjerne ville vært med når landslaget reiser til OL i London. Slik blir det dessverre ikke.

– Selv om dette blir min tredje operasjon i knærne har jeg stor tro på å komme tilbake både i Larviks og landslagets drakt. Jeg har mye ugjort som håndballspiller og neste OL skal så definitivt ikke gå uten meg, avslutter hun optimistisk.

Kontaktpersoner i saken:

Krister Næss, fysioterapeut for Larvik, telefon 917 56 434
Ole Gustav Gjekstad, sportssjef i Larvik, telefon 479 38 811

For Larvik Håndballklubb
Bjørn-Gunnar Bruun Hansen
Klubbdirektør