Norge tilbake på sporet – Larvik

Norge tilbake på sporet

Norge reiste seg etter tapet mot Frankrike i åpningskampen og slo Sverige 24-21 på OL-turneringens andre spilledag.

Norge fikk en langt bedre start på dagens kamp, mye takket være en heltent Kari Aalvik Grimsbø i mål. Hun reddet 60 prosent av de svenske skuddene i første omgang, og med det var hun den viktigste bidragsyteren til at Norge kunne gå til pause med en ledelse på 14-9.

Grimsbø holdt stilen langt inn i andre omgang og Norge ledet på det meste med syv mål. Avslutningen av kampen var ikke like god og Sverige avsluttet best de siste ti minuttene, og det hele endte som nevnt med 24-21 til Norge.

– Kari har hatt en fin utvikling gjennom det siste året, og har særlig tatt steget gjennom samlingene denne sommeren. Og i denne kampen står hun godt, oppsummerer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

At seieren var viktig legger Hergeirsson ikke skjul på.

– Viktig seier, for selv om det var en av flere kamper, føltes det som en cup-kamp, sier Hergeirsson videre, og legger til at 2 poeng ikke holder til en kvartfinale.

Larvik sine bidrag til troppen levrete jevnt og bra i kveld. Linn J. Sulland tok ansvar som skytter fra start. Hun endte med totalt med 5 scoringer i kveld. Det samme gjorde klubbvenninne Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Linka var meget solid i skytingen fra kant, og sikker på kontra. Karoline Dyhre Breivang endte med en scoring i kveld. Det samme gjorde også Kari Mette Johansen.

Etter to sene kveldskamper venter det nå en formiddagskamp mot Sør Korea på onsdag. Kampstart kl.1030.