Pressemelding: Kristina Bille – Larvik

Pressemelding: Kristina Bille

Den 26 år gamle danske høyrekanten spilte for Krim Ljubljana forrige sesong. Nå går veien videre til Larvik.

Kristina Bille er kun 26 år, men har lang fartstid i internasjonal topphåndball. Hun etablerte seg i Viborg i 2004 og der spilte hun frem til 2007. Fra 2007 og frem til sesongslutt 2010/2011 spilte hun for Aalborg DH. Våren 20011 bestemte hun seg for å tegne en 1-årsavtale med Krim Ljubljana. Den er nå fullført.
Kristina har også solid fartstid fra det danske landslaget hvor hun debuterte allerede tilbake i 2005. Under VM i Brasil ble hun hentet inn i troppen da Maibritt Kviesgaard skadet kneet. Hun har også bred erfaring med spill i Champions League, hvor hun har deltatt 3 sesonger med Viborg, 2 med Aalborg og 1 med Krim. I sin andre sesong med Viborg (2005-06) var hun med på å vinne hele turneringen.

Larviks sportssjef og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad er meget fornøyd med signeringen og forklarer bakgrunnen for at klubben henter en ny høyrekant på følgende måte.
-Vi havnet i en situasjon hvor vi p.t. har to spillbare venstrehåndsspillere i Linn og Linn-Kristin. Amanda setter som kjent kursen mot Viborg, og Nora er under rehabilitering med en tidshorisont som er noe uklar. Derfor er det utrolig deilig å kunne hente inn en meget rutinert spiller som Kristina på dette tidspunktet av året. Hun har det samme erfaringsgrunnlaget som mange av våre jenter har opparbeidet seg ved spill på landslag og i Champions League. Hun vil være i stand til å stå på egne ben i vårt lag fra dag 1, og er på plass i Larvik førstkommende mandag, når vi starter opp igjen. 

Kristina selv er meget fornøyd med valget og gleder seg til å komme til Larvik.
-Jeg ser virkelig frem til å prøve meg i den norske håndballkulturen. Nå har jeg opplevd Danmark og Slovenia, og der var forskjellene enorme, derfor blir det spennende og ta del av treningskulturen i Larvik.Larvik er et flott lag, og jeg liker deres spillestil med stort fokus på forvar og kontra.  

Fakta Kristina Bille:
Født 03.04.1986
Klubber-elite: Viborg HK, Aalborg DH, Krim
A-landskamper/mål: 87/128
U-landskamper/mål: 45/164

Meritter:
1 Champions League tittel
1 Dansk mester
1 Dansk pokalvinner (Cup)
1 Slovensk serievinner
1 Slovensk cupvinner.