Møter Zvezda Zvenigorod i semifinalen – Larvik

Møter Zvezda Zvenigorod i semifinalen

Larvik tok den vanskelige veien til morgendagens semifinale i Sika Cup. Til sist ble det en duell mot Byåsen om hvilket av de norske lagene som skulle få sjansen i semifinalene søndag.

Larvik havnet under press i turneringen ved å tape dagens første kamp mot TUS Metzingen 12-11. Med to tap og en seier på de tre første kampene så det ikke spesielt lyst ut med tanke på avansement. Heldigvis så vi et Larvik-lag som reiste seg etter det klønete tapet mot tyskerne på morgenkvisten. Den kampen forbigår vi i stillhet.

Kamp nummer to mot Bayer Leverkusen måtte vinnes for at håpet skulle leve. Det hadde jentene fått med seg. For et ellers ganske solid Leverkusen-lag ble blåst av banen i første omgang. Larvik var bunnsolide bakover og slapp kun inn tre mål til pause og med elleve mål fremover var kampen i realiteten avgjort. Larvik falt litt i kvalitet bakover utover i andre, seierssifrene ble 21-14.

I kamp nummer tre for dagen, mot morgendagens semifinalemotstander Zvezda, åpnet Larvik godt og ledet med en to- tre mål i starten. Forsvaret fungerte godt mot robuste russere, derimot ble veien til nettmaskene vanskeligere jo lengre kampen skred frem.

Zvezda hadde en tomåls ledelse mot slutten av kampen. En sluttspurt holdt likevel på å gi Larvik et poeng. To klare sjanser innenfor de siste tretti sekundene ble misbrukt, og Zvezda kunne ro i land til seier 13-12.

Det ga et enkelt utgangspunkt for den avsluttende kampen i puljespillet mot Byåsen- vinneren av kampen ville ta den siste semifinaleplassen. Ingen i Larvik ønsket at statistikken mot Byåsen skulle bli besudlet med et tap, og jentene tok kommandoen tidlig i kampen. Til pause ledet Larvik 8-6. En ledelse som ble økt til 13-8 og 15-10 før Byåsen fikk lov til å pynte litt på tallene.
Larvik vant 15-13 og stakk av med den siste semifinaleplassen.

Det er gledelig å se at OL-spillerne har konservert formen. Litt hvile har de fått underveis, da samtlige av disse har stått over en kamp eller to.
Gro Hammerseng er tilbake og leverer varene i begge ender av banen. Det merkes ikke at hun har vært vekk fra banen i ett år. Kompromissløs bakover og aggressiv fremover.
Anja Edin er fersk i laget, men viser i perioder at hun har mye å tilføre på banen. I dagens to siste, og helt avgjørende kamper, var hun god når hun var utpå.
Isabel Blanco har som vanlig slåss godt bakover, i tillegg har hun satt ballen i mål når sjansene har bydd seg.
Pernille Wibe spilte hele kampen mot Byåsen, og var veldig god gjennom hele kampen. Det lover godt for fortsettelsen.

Søndag blir det altså et nytt møte med Ludmila Postnova og hennes Zvezda Zvenigorod. Kampen starter kl.10.00.