Opplevelsesdag i Fårup Sommerland – Larvik

Opplevelsesdag i Fårup Sommerland

Larvik Håndballklubb, i samarbeid med Kreftforeningen og Color Line, arrangerte for andre året på rad en opplevelsesdag for kreftrammede familier. I år gikk turen til Fårup Sommerland i Danmark.

Grytidlig lørdag morgen, samlet det seg 60 forventningsfulle store og små utenfor Arena Larvik. Bussen sto klar, og snart bar det bort mot SuperSpeed 2 som skulle frakte oss trygt ned til Danmark. Det ble servert frokost, arrangert rebusløp og gitt mulighet til å treffe kapteinen på brua. Før man visste ordet av det, la vi til i Hirtshals.

– Dette er et viktig tiltak, sier Tone Barth Henriksen fra Kreftforeningen. – I en ellers tøff hverdag, preget av sykdom og usikkerhet, gir en slik opplevelse et helt nødvendig pusterom. At håndballjentene til Larvik stiller på en slik tur, er helt utrolig.

Danmark stilte (som vanlig) med vind, men vartet ellers opp med oppholdsvær. Med andre ord en perfekt ramme for parkbesøk i Fårup. Det ble delt inn i fem grupper, med fire-fem barn og to-tre håndballjenter på hver gruppe. Fulle av entusiasme, la de i vei for og utforske parken og teste ut de mange attraksjonene.

– Det er bare en regel i dag, forklarte Frode Eie Larsen, som er nyansatt leder for Larvik HK event. – Vi skal kose oss og ha det bra!


Da parken stengte klokka 19, var det en fornøyd gjeng som vendte snuten mot Hirtshals for middag og båttur til Larvik igjen. Under middagen fortalte hver gruppe hva som hadde vært best med hele dagen. Karoline Dyhre Breivang oppsummerte dette meget godt i sin konklusjon.

– I dag har vi fått et minne for livet, sa hun til bifallende jubel og applaus.