Tilbake til Fort Bergslihallen – Larvik

Tilbake til Fort Bergslihallen

Det er ikke mange dagene siden Sola og Larvik møttes til kamp. På onsdag møtes de igjen, denne gangen i cupsammenheng.

Oppgjøret spilles i Larviks gamle storstue Bergslihallen noe som gir det hele en liten retrofølelse. Bergslihallen var hjemmearena for Larvik fra klubbens fødsel i 1990 til Arena Larvik stod klar høsten 2009.

Fort Bergslihallen
I mange år fremstod Bergslihallen rett og slett som et fort for Larvik HK. I seriesammenheng var laget ubeseiret fra mars 1999 til klubben forlot hallen våren 2009- totalt 116 kamper. En rekke som for øvrig lever ennå, i byens storstue Arena Larvik. I cupsammenheng er det 20 år siden Larvik tapte en cupkamp i egen hall.

Det spilles som kjent færre kamper i Cupen pr. sesong enn det gjør i serien. Larviks hjemmestatistikk i Cupen blir ikke noe mindre imponerende av den grunn.
Sist gang laget tapte en kamp på hjemmebane var tilbake til 15. oktober 1992, da ble Toten for sterke i kvartfinalen og vant 24-19. Siden den gang har Larvik spilt 29 kamper i Cupen uten tap på hjemmebane. Hvorav 24 av kampene er spilt i Bergslihallen.

Anja Edin spilte for Sola
På onsdag er det Sola som får æren av å være motstander når hallen igjen tas i bruk til topphåndball. Det er tredje gang Larvik møter Sola i cupen. De to foregående kampene ble også spilt i Larvik. Både møtet i 1998/99 og i 2003/04 var i kvartfinalen, denne gang er det 4. runde som skal spilles.

Det er så lenge siden forrige cupmøte mellom lagene, at Anja Edin den gang spilte for Sola. Hun scoret ett mål og ble utvist en gang underveis. Larvik vant oppgjøret 42-24.
Den gang spilte også Camilla Herrem for Sola, sammen med Ingrid Ødegård og Ida Bjørndalen. De to sistnevnte kjenner vi nå som tidligere Larvik-spillere.

Støtt ungdomsarbeidet i Halsen håndball
Halsen IF står som arrangør for kampen og vi er takknemlige for at Sola har latt sin del av inntektene fra kampen tilfalle arrangøren Halsen håndball.

Møt opp på kamp og støtt ungdomsarbeidet i Halsen håndball.

Larvik-Sola, onsdag 26. september kl.1730 i Bergslihallen.

Billettene kjøpes ved inngangen.

Voksen: kr 60,-

Barn/honnør: kr 30,-

Familiebillett: kr 120,-