Norge tapte mot Danmark – Larvik

Norge tapte mot Danmark

Norges lange seiersrekke på 12 kamper mot Danmark startet i 2007. I ettermiddag sprakk den. Danmark vant en merkelig kamp 26-24.

Stor forskjell i første omgang.

Begge lag stilte til kamp med relativt ferske lag. Danskene skaffet seg en god porsjon selvtillit med seier mot Frankrike i første kamp, og så lenge ut som det klart beste laget av de to.
Danskene ledet 17-12 til pause i en omgang hvor Norge var vidåpne bakover. Danskene laget mål både på kontra og i etablert angrep. Det norske midtforsvaret holdt heller ikke topp kvalitet.

Tjue fantastiske minutter.

Etter pause så Norge fantastiske ut i 20 minutter. Danmark laget et par mål helt i starten av omgangen, men etter det holdt Norge tett i 15 minutter.

Norge scoret 7 mål uten at danskene var i stand til å svare. Det norske laget fikk snørt igjen sekken bakover, da kom kontringene og flyten i angrep. Etter 43 minutter var kampen snudd og Norge ledet 20-19 som rett etterpå ble til 21-19. Norge holdt en tomålsledelse i noen minutter, men sluknet helt de siste 10 minuttene og måtte se at danskene kunne juble for tomålsseier.

Jubileum for Linka

Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren feiret et lite jubileum i ettermiddag da hun satt inn sitt landslagsmål nummer 800 i det 39. minutt. Hun står nå med 801 totalt.

-Det har jeg ikke tenkt så mye på, sier Linka etter kampen. Jeg er takknemlig for at jeg har fått være med så lenge at dette har vært mulig.

Pytlick fornøyd

Danmarks trener Jan Pytlick er under stort press om dagen, og var naturlig nok strålende fornøyd.

-Det var mye å glede seg over, men jeg synes først og fremst at jentene var fantastiske når de fikk stopp på den gode norske perioden i andre omgang.

-Vi fikk satt et forsvar som bragte Norge ut av rytmen igjen, den prestasjonen var god for Norge er mye rappere i føttene enn de franske jentene vi møtte i går.

-Nå må vi ned på jorden igjen. Vi er fullt klar over at vi møtte et Norge som ikke er i nærheten av sin sterkeste oppstilling.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson deppet ikke nevneverdig etter kampen.

-Vi har mange nye utpå her, og i perioder spilte vi meget, meget bra. Veldig godt å se at Stine tar nye steg i utviklingen. I dag var hun tøff i angrep.

-Når alt kommer til alt var det nok utvisningene i slutten av kampen som fratok oss muligheten til å holde danskene bak oss hele veien inn.