Norge tapte mot Frankrike – Larvik

Norge tapte mot Frankrike

Av de fire lagene som deltok under helgens Golden League i Århus var det kun Frankrike som kom med en tropp som lignet den fra OL i London. Derfor var det ikke akkurat noen stor overraskelse at et svekket Norge gikk på tap 27-22 i ettermiddag.

God første omgang – svak avslutning

Norge spilte en meget god første omgang og ledet fortjent 14-11 til pause. Laget fungerte godt bakover og kontringsspillet var solid.
Andre omgang holdt ikke det samme nivået for Norges del, selv om man holdt Frankrike bak seg et godt stykke ut i omgangen.
Som i går mot Danmark ble avslutningsminuttene av kampen skjebnesvangre, fra 20-20 var det Frankrike som styrte showet med 7 scoringer mot Norges 2.

Pytlicks babies til topps

Danmark kom til turneringen med minst like mange ferskinger som Norge og Russland. Danskene stilte sågar med en spiller fra 1. divisjon i troppen.
Med fasit i hånd kan vi konkludere med at Danmarks nye utgave kom best ut av turneringen med tre strake seire. I dag ble Russland slått 35-29.
Det kom nok som en overraskelse for mange, med tanke på at deres landslag har slitt en del det siste året, selv med profilene på laget.

Godt utbytte

Selv om Norge ikke fikk med seg mer enn en uavgjort mot Russland denne helgen, tror vi at norsk landslagshåndball hadde meget godt av denne turneringen.
Norge har mange spennende spillere bak det etablerte, og de trenger denne typen matching for å få en pekepinn på hvor lista ligger.
I perioder har mange av nykommerne tatt gode initiativ og hvert gode når Norge har vært gode, men i avslutningsminuttene i de to siste kampene hvor det har buttet litt i mot har ingen hvert i stand til å snu trenden. Hverken nye eller etablerte.

Trenger flere internasjonale kamper

Larviks Tor Odvar Moen er klar på at norske spillere i langt større grad må matches internasjonalt enn hva som har vært tilfelle til nå.

-Turneringen forteller at mange av spillerne trenger flere kamper av internasjonal karakter. Her vil deltagelse i europacup kunne være til stor hjelp. Kamper som betyr noe.
De siste sesongene har stort sett bare Larvik og Byåsen matchet seg internasjonalt jevnlig. Tertnes har også deltatt internasjonalt i perioder, mens alle de andre som har hatt muligheten har valgt å takke nei til E-cup. Årsak økonomi. Den situasjonen har ikke vært god, derfor er jeg glad for at f.eks. Stabæk har valgt å delta ute i Europa i år. Håpet er at alle som er kvalifiserte gjør det hvert år. Det vil over tid løfte nivået på norske klubbspillere og norske lag.