FTC imponerte i åpningskampen – Larvik

FTC imponerte i åpningskampen

Larviks neste motstander i Champions League FTC Rail Cargo Hungaria åpnet gruppespillet med en maktdemonstrasjon i Volgograd.

FTC har levd litt i skyggen av Györ i Ungarn de siste årene. Det tidligere storlaget fra Budapest har gradvis jobbet seg opp i ryggen på sine rivaler i den hjemlige serien.

Forrige sesong endte de opp som nummer to i den ungarske ligaen. Denne sesongen har klubben et lag som definitivt kan ta opp kampen med Györ i fighten om gullet.

Det kan tillegges at FTC har vunnet Cupvinnercupen de siste to sesongene. Her har de møtt på flere av CL-lagene som har blitt slått ut som nummer tre etter gruppespillet.
Ingen av dem har vært i stand til å beseire ungarerne.

Søndag formiddag entret de Champions League på best mulig måte ved å slå Dinamo Volgograd 37-21 på bortebane. Ungarerne var knusende overlegne i første omgang, og gikk til pause med en ledelse på utrolige 23-9.

Andre omgang gikk noe roligere for seg sett fra FTCs side, men også den omgangen endte med FTC på plussiden i målprotokollen. Det hører med til historien at Dinamo spiller uten tre av sine største profiler denne sesongen. Olga Levina, Anna Kochetova og Anna Sedoykina har visstnok innvilget seg et friår fra håndballen.

Det råder ingen tvil om at Larvik møter en voksen motstander når lagene møtes i Budapest førstkommende søndag.

Før den tid skal Larvik til Trondheim for å møte Byåsen i Postenligaen.

KAMPRAPPORT DINAMO – FTC