Sikret puljefinale – Larvik

Sikret puljefinale

Larvik gjorde jobben og vant 29-25 mot Sävehof i Partillebohallen i ettermiddag. Nå er det duket for en ren puljefinale mot FTC Rail Cargo Hungaria i Arena Larvik førstkommende lørdag.

Larvik ble backet opp av over 100 egne supportere på tribunene under dagens kamp, noe som ga tilnærmet «hjemmestemning» for Larvik-jentene, men det tok allikevel lang tid å få avgjort kampen mot innpåslitne svensker.

Larvik tok oppskrifts messig føringen i kampen og holdt seg foran Sävehof en god stund ut i omgangen. Etterhvert overtok Sävehof taktpinnen og så ut til å spille med mindre press på seg enn jentene fra Larvik, selv om det burde være motsatt. Larvik pådro seg hele 14 tekniske feil i omgangen, da var det ikke helt ufortjent at svenskene ledet 13-11 til pause.

Pausepraten så ut til å ha gjort godt, for det var en heltent gjeng som kom opp fra garderobene. Larvik brukte ikke lang tid på å ta seg forbi svenskene, men noen stor luke ble det ikke før i sluttminuttene. Sävehof beit seg fast lenge, men Larvik holdt trykket hele veien inn og avgjorde kampen med et par minutter igjen. Sävehof pådro seg en utvisning og måtte gamble litt i eget forsvar. Det ga Karoline Dyhre Breivang fri vei i midten, noe hun takket for med to kjappe scoringer, og trygg ledelse 29-24 med ett minutt igjen å spille.

Nå går det mot en spennende uke i Arena Larvik. Førstkommende onsdag er det semifinale i Cupen mot Byåsen, og på lørdag er det duket for puljefinale mot FTC kl.1745. Det er altså ingen grunn til å planlegge for noe annet de dagene. Møt opp og støtt jentene!