Blir det Vestfold-finale? – Larvik

Blir det Vestfold-finale?

I kveld avgjøres det hvilke to lag som skal møte hverandre i Cupfinalen i Oslo Spektrum den 30. desember. For første gang i historien kan vi få et Vestfold-derby i kvinnefinalen.

Larvik tar i mot Byåsen i Arena Larvik til det mange nok vil mene er den såkalte moralske finalen. Det er uten tvil landets to beste lag som gjør opp om den attraktive finalebilletten i kveld. Begge lag har spilt totalt 16 finaler, og med det deler klubbene rekorden over antall spilte finaler. Vinneren tar rekorden alene.

Det ligger selvfølgelig mye prestisje i det å ta seg til en Cupfinale, men det finnes også noen flere «motivasjonspiller» i oppgjøret. Om en uke samles det norske landslaget i forbindelse med Møbelringen Cup og videre forberedelser til EM i Serbia. Det er ingen tvil om at det er godt å komme dit som vinner når man skal bo sammen i nesten en måned!

Vestfoldnabo Flint har spilt seg frem til semifinalen i Cupen for første gang. De møter Stabæk i Slagenhallen i kveld, og vinner de er det duket for en historisk kvinnefinale i romjulen. Det har aldri før skjedd at to kvinnelag fra Vestfold har spilt mot hverandre i en finale. På herresiden har det dog hendt flere ganger, under storhetstiden til Runar og Sandefjord HK/ STIF.

Larvik-Byåsen, onsdag 14. november kl.1830

Kampen kan også sees på TV2 Sport og TV2 Sumo.