Nye Buducnost – Larvik

Nye Buducnost

Det er ikke bare Györ Larvik begynner å kjenne godt. Også denne sesongen blir det to møter med Buducnost fra Montenegro.

Buducnost er regjerende mester i Champions League og et lag Larvik har møtt fire ganger tidligere.
Den første gangen var i gruppespillet i Champions League i sesongen 1997/98, da klubben fortsatt var temmelig fersk i denne sammenhengen. Deretter gikk det en del år før lagene møttes igjen. I 2009/10 skjedde det i gruppespillet hvor Larvik vant begge kampene og avanserte til Hovedrunden. Det gjorde ikke Buducnost. De to siste sesongene har lagene stått overfor hverandre i semifinalene i Champions League. For to sesonger siden trakk Larvik det lengste strået og vant siden finalen. Sesongen etter fikk Buducnost revansj og vant senere finalen mot Györ.
Denne sesongen stiller de med et litt forynget lag. Bojana Popovic har lagt opp, men vi har sett henne på «kortet» i noen av kampene. Hvem vet, kanskje hun dukker opp på banen etter nyttår! I tillegg er profilene Maja Savic og Katarina Bulatovic borte. Men det ser ut til at den yngre garde har gått en god skole, for de imponerte stort i flere av kampene i gruppespillet.

Kampoversikt (Larviks mål nevnt først)

1997/98 Gruppespillet i Champions League 26-27 (B) / 32-29 (H)
2009/10 Gruppespillet i Champions League 27-23 (B) / 29-22 (H)
2010/11 Semifinale i Champions League 25-20 (H) / 27-24 (B)
2011/12 Semifinale i Champions League 20-22 (H) / 13-23 (B)