Tredjeplass i Møbelringen Cup – Larvik

Tredjeplass i Møbelringen Cup

Norge endte på tredjeplass i Møbelringen Cup denne helgen. Det endte med tap for Danmark og Frankrike, mens det ble seier mot Sverige.

Dersom vi tar med turneringen i Århus har Norge nå tapt 5 av 6 kamper i oppkjøringen til EM i Serbia. Det som er positivt er at Norge ser ut til å ha en stigende formkurve, men det gjenstår fortsatt mye arbeid før laget er klart for EM-premiere mot Serbia den 4. desember.

Kveldens kamp mot Frankrike ble spennende affære. Norge spilte en meget god første omgang og ledet 14-9 til pause. Jentene var meget gode i forsvar og periodevis også solide i angrepsspillet.
Frankrike er i våre øyne den største favoritten til å vinne EM. I andre omgang viste de oss hvorfor de fortjener den statusen.
De franske jentene hevet forsvarsspillet med flere nivåer, det fikk Norge til å gå seg bort med ball mange ganger i omgangen. Norge fightet allikevel meget godt og fikk muligheten til å utligne i sluttsekundene, det lyktes ikke og Frankrike vant 23-22.
At det endte med tap etter en meget flott første omgang er selvfølgelig ikke særlig artig, men det var mye positivt å ta med seg videre.

Thorir Hergeirsson ser at det er en stigning i prestasjonene utover turneringen, men at det gjenstår en del jobb før EM starter.
-Vi er nærmere det nivået vi må være på når EM starter nå enn vi var før turneringen startet, men vi må ta noen steg til før det hele drar i gang. I kveld møter vi det som kanskje er det beste landslaget akkurat nå. De har god kontinuitet i troppen og spiller med et høyt trykk gjennom hele kampen. De har bra bredde i troppen og utnytter det godt.

Norge starter EM med kamp mot vertsnasjonen Serbia tirsdag 4. desember.