Tøff dag på jobben – Larvik

Tøff dag på jobben

Norge var storfavoritt i kveldens kamp mot Tsjekkia. Det ble ingen enkel jobb for de norske jentene. Heldigvis leverte Linn Jørum Sulland en meget god andre omgang, og skal ha en stor del av æren for at Norge til slutt vant 21-19 etter å ha ligget under 12-10 til pause.

Det ble en kveld da alt så tungt og tregt ut for Norge. Tsjekkia fikk kampen inn i sitt spor fra start med et relativt lavt tempo i angrepsspillet. Det dysset Norge inn i en søvnlignende tilstand, og det meste laget foretok seg foregikk i «slow motion». Nå skal det sies at Norge kom til en del gode sjanser, men i kveld var det Tsjekkias målvakt som i lange perioder så ut som en verdensstjerne.

-Hun står kanskje sitt livs kamp i kveld, men det holdt dessverre ikke til seier, sa Tsjekkias assistenttrener Dusan Polozov etter kampen. Femti minutter med god håndball var dessverre ikke nok mot Norge. På stillingen 18-18 hadde vi en overtallsperiode vi dessverre ikke klarte å utnytte. Der hadde vi sjansen til å sette press på Norge i sluttminuttene.

Vi håpet på et kollektivt løft etter pause, men det kom aldri. Tsjekkerne fortsatte i samme stil, og Norge fortsatte å bomme på mange gode sjanser. Heldigvis våknet Linn Jørum Sulland opp, etter å ha slitt med å finne veien til nettmaskene i første omgang, og plutselig satt skuddene fra distanse. Hun scoret 7 av Norges mål i andre omgang, og endte som norsk toppscorer med 8 mål.

-Vi slet med å få opp tempoet i spillet vårt i dag, fortalte Linn etter kampen. Tsjekkerne fightet godt og vi fikk aldri satt et fornuftig angrepsspill. For egen del fikk jeg timet det langt bedre i andre omgang. Vi tar med oss de to poengene fra kampen, og så bør vi glemme resten av kampen og komme sterkere tilbake i de kommende kampene.

Katrine Lunde slet langt mer mellom stengene i kveld, men som vanlig viste hun seg frem som den klassemålvakten hun er i sluttminuttene, hvor hun leverte noen fantastiske redninger. Det skaffet Norge det lille overtaket man trengte.

På lørdag møter Norge Ukraina i den siste kampen i puljespillet. Den kampen er uten betydning for Norge rent resultatmessig,  for Norge går uansett til hovedrunden med full pott. Men kampen bør uansett benyttes til å bygge selvtillit før hovedrunden starter.