EM- 2. dag – Larvik

EM- 2. dag

EMs andre spilledag ga oss noen come bakcs fra lag som underpresterte i første runde. Danmark slo hardt tilbake mot turneringsfavoritt Frankrike, og Ungarn reiste seg etter tapet mot Kroatia.

Gruppe A
Tsjekkia- Norge 19-21 og Serbia- Ukraina 25-23

Favorittene Norge og Serbia vant sine kamper, men måtte slite langt mer for poengene enn hva som var forventet.  Norge kom aldri opp i sitt vante tempo mot taktisk smarte tsjekkere. Kampen ble et slit, men selv om spillet ikke satt som det skulle, svikter aldri motivasjonen og viljen til å vinne hos Norge, selv på en dårlig dag på jobben. Resultatet sendte Norge til hovedrunden med full pott.
Vertsnasjonen Serbia fikk det også tøft i går. Ukraina trynet mot Tsjekkia i sin første kamp i turneringen, og var ikke levnet særlig store muligheter mot serberne. Ukraina har en relativt smal tropp i denne sammenhengen, men den innehar en del meget gode enkeltspillere. Serbia opparbeidet seg en femmålsledelse i andre omgang, men Ukraina jobbet seg inn i kampen igjen via aggressivt forsvarsspill. Med et kvarter igjen å spille var den serbiske ledelsen redusert til 1 mål. Serberne var dog det sterkeste laget i sluttminuttene. Norge vinner puljen. Serbia og Tsjekkia blir nummer to og tre. Rekkefølgen avgjøre på lørdag når lagene møtes i den siste kampen i puljespillet.

Gruppe B
Makedonia- Sverige 15-26 og Danmark- Frankrike 28-27.

Danmark slo hardt tilbake etter tapet mot Sverige i kampen mot Frankrike. Kampen var meget jevnspilt. Danmark var foran med fire mål, 16-12, i starten av andre omgang, men Frankrike slo tilbake og var foran med to mål, 19-17 etter 38 minutter. Mange trodde nok at danskene ville la seg knekke på det tidspunktet, men skjedde ikke.  Danskene kom seg foran igjen med 10 minutter igjen av kampen. Frankrike var oppe på 26-26 med fire minutter igjen. Da tok danskene time out, og etter den var det kun de som laget mål i kampen. Et strålende come back av Danmark som nå er med for fullt i mesterskapet.
Sverige stod over for en relativt enkel oppgave mot Makedonia. Sistnevnte holder ikke det nivået som kreves i dette mesterskapet, og var aldri i nærheten av å true svenskene i denne kampen, selv om de holdt sånn noenlunde følge inn til pause hvor de lå under 11-8. Sverige sa takk for seg på stillingen 18-14 og så seg aldri tilbake etter det.

Gruppe C
Spania- Kroatia 25-21 og Ungarn- Tyskland 24-21

Spania tok oppskriftsmessig sin andre seier i turneringen da de slo Kroatia 25-21.  Et fra før svekket Kroatia ga allikevel spanjolene, som er regnet for å være et av topplagene i turneringen, relativt god motstand.
Ungarn havnet under press da de startet turneringen med tap mot Kroatia. De to poengene de tilkjempet seg mot Tyskland var av det mer nødvendige slaget. Tyskland var det førende laget i første omgang og fikk en knallstart på kampen med 6-1 ledelse i innledningen. Ungarn hentet seg inn, men måtte finne seg i å ligge tre mål bak til pause. Pausen gjorde tydeligvis godt for Ungarn overtok initiativet i kampen fra avkast i andre omgang. Spania møter Ungarn i neste kamp og må fortsatt finne seg i et visst favorittstempel. Det er fortsatt en del forskjellige senarioer igjen i gruppe C med tanke på avansement og hvor mange poeng de enkelte lagene tar med seg videre i turneringen.

Gruppe D
Russland- Montenegro 27-30 og Island- Romania 19-22

Vi dømte Island nord og ned etter den første runden. Islendingene fikk en viss revansje mot Romania. Rumenerne er på papiret et mye sterkere lag enn Island, men i denne kampen måtte de slite hardt for poengene. Island ledet 17-16 da det var igjen et snaut kvarter. Rumenerne tok seg sammen og vant det siste kvarteret 5-2.
Både Montenegro og Russland kom til turneringen med store forandringer i troppene, sammenlignet med OL-lagene deres. Montenegro har tatt farvel med Bojana Popovic og Maja Savic og Russland har byttet trener, som igjen har gjort en del endringer i troppen. Montenegro viste med tydelighet at de har kommet best ut av dette. De ledet 20-14 til pause, og var på det meste foran med 9 mål før de slakket av på tempoet de siste 10 minuttene. Vi tror at Montenegro slår Romania i kveld og vinner gruppen med full pott. Russland slår Island og havner foran Romania på bedre målforskjell. Island sier takk for seg.