Slet seg til seier – Larvik

Slet seg til seier

Norge vant til slutt den siste kampen i gruppespillet mot Ukraina. Kampen var riktignok uten betydning for Norges vei videre i turneringen. Norge tar med seg 4 poeng inn i hovedrunden, som for Norges del starter på mandag.

Temposvakt
Ukraina var det førende laget før pause og ledet fortjent 11-8 mot et Norge som var bortimot helt hjelpeløse med ballen i egne hender. Angrepsspillet foregikk i et tempo best tilpasset håndballens tidligere perioder. Heldigvis holdt forsvarsspillet et langt høyere nivå enn det nevnte angrepsspillet.

Ukrainsk måltørke
Vi ventet på en nivåheving fra det norske laget i andre omgang. Det tok tid for Ukraina scoret 5 mål innledningsvis i omgangen og ledet på det meste 15-11.
Deretter fikk vi se an måltørke av det sjeldne slaget. Ukraina ble stående på 15 mål i 18 minutter. Det norske forsvaret jobbet godt mot et Ukraina som gikk helt tomme for ideer offensivt. Norge utnyttet den perioden og scoret 7 strake mål uten at Ukraina klarte å svare.
Ukrainerne kom allikevel tilbake i sluttminuttene og utlignet til 17-17. Sluttminuttene ble hektiske og preget av utvisninger til begge lag. De to mest idiotiske pådro Ukraina seg og Norge scoret kampens siste mål da Linn Jørum Sulland fastsatte sluttresultatet til 18-17 med 44 sekunder igjen på klokken. Linn ble igjen norsk toppscorer. Denne gang med 6 mål.

Opp med farta!
Norge står riktignok med tre strake seiere i gruppespillet, men ingen av motstanderne har vært nevnt som turneringsfavoritter. Så langt har vi sett en meget god omgang fra de norske jentene. Førsteomgangen mot Serbia holdt godt nivå.
Norge har løftet forsvarsspillet opp på et solid nivå, og Katrine Lunde har stått meget godt i mål.
Utfordringene finner vi i angrepsspillet. Det trykket vi så fra start mot Serbia har vært helt fraværende i de andre kampene. Det går for langsomt, slik at det blir for enkelt for motstanderne å lese inn bevegelsene i det norske angrepet. I tillegg har skudduttellingen vært for lav. Kampen mot Tsjekkia er et godt eksempel på det.
Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Katrine Lunde og Linn Jørum Sulland har levert på godt nivå så langt. Bak disse har det vært veldig ujevnt. Vi trenger bakspillere som setter fart på ball og , og som stikker «trynet» foran i duellspillet. Det vil også gi våre gode linjespillere bedre arbeidsforhold. Skudduttellingen må definitivt heves. Det bommes for ofte på gode sjanser. Mot Ukraina var det venstrekantene som var de største «synderne» foran mål, men de har ikke vært alene om det.

Vi har fortsatt tro på at Norge løfter seg mange hakk når hovedrunden starter på mandag. Potensialet er der, og dersom forsvarsspillet løftes enda noen hakk vil det gi flere kontringsmuligheter, og et matchtempo som Norge normalt trives godt i.
Vi snakker jo om et turneringslag med stor T.