Norsk jubelkveld – Larvik

Norsk jubelkveld

Camilla Herrems avsluttende trickskudd mot Frankrike kan stå som symbol for den behandlingen Norge ga Frankrike i kveldens viktige oppgjør i EM. Norge tok med dette et langt skritt mot en semifinale kommende helg.

Klart signal
Norge ga et klart signal på at laget vil være med hele veien inn i dette mesterskapet også. Turneringsfavoritt Frankrike fikk en runde juling knapt noen hadde drømt om før kampstart. Kanskje heller ikke etter kampinnledningen. Det første kvarteret gjorde lagene mere feil enn riktig. De første minuttene gjorde Norge mest riktig og ledet 4-2. Deretter svarte Frankrike med fire strake mål og ledelse 6-4.  Thorir H & Mia tok noen klare grep og fant en rekke som fungerte godt sammen og Norge jobbet seg inn til pauseledelse 14-10. Mye takket være et betongforsvar og en god Katrine Lunde i målet. Norge spilte periodevis så godt bakover at sistnevntes inngrep ikke alltid krevde det spekulære.

Frankrike yppet seg- Norge svarte.
Norge åpnet andre omgang best, men på stillingen 21-12 gikk det litt i stå og Frankrike scoret 4 mål på stripe. Linn- Kristin Riegelhuth Koren stoppet blødningen ved å kontre inn 22-16, og når Heidi Løke rett etter dette gjorde et returløp av en annen verden mot en fransk kantspiller, hvor hun plukket med seg ballen, løp opp i angrep og inn på linja, for deretter prikke inn 23-16, var Norge på sporet igjen. Norge så seg aldri tilbake og kontrollerte inn til 30-19.

Norge står nå med 6 poeng i hovedrunden, med det er grepet om en av semifinaleplassene er festet. Storseieren kan komme godt med dersom Norge skulle havne i en situasjon hvor flere av lagene skulle ende opp på samme poengsum i hovedrunden. Akkurat nå ser vi ingen grunn til at det skal skje!

Mange gode
En titt bak resultatet forteller oss at det blir flyt og fart i sakene når så mange av spillerne henger seg på og er gode. I kveld tegnet 8 spillere seg for to mål eller mer, vi kunne ramset opp navnene på samtlige som var på banen dersom vi måtte forklare hvorfor Norge vant med kalassifre mot Frankrike.
Vi nøyer oss med en kort beskrivelse av innsatsen til våre egne. Linn Jørum Sulland var sikker fra 7-metersmerket og etter hvert satt bombene fra distanse også. Linn ble nært sagt som vanlig norsk toppscorer. I kveld endte hun med 7 baller i kassa.
Anja Edin fikk mye spilletid i kveld, og den tok hun godt vare på. Hun kom innpå sammen med Kristine L. Borgersen, de to brakte inne en fin flyt i angrepsspillet og var sterke bidragsytere når Norge rykket i fra Frankrike. Anja laget 3 mål selv.
Linka sluntrer heller ikke unna. Hun var nest best av de norske i målprotokollen med  5 mål, men i kveld var det faktisk forsvarsinnsatsen hennes som imponerte mest. Hun hadde full kontroll på Dembele og Badouin, i tillegg snappet hun flere baller fra det franske angrepet.
Karo startet som vanlig kampen. Hun scoret 2 mål, men det var i forsvar hun markerte seg best i kveld. Hun hadde full kontroll på skytteren Mariam Signate og de andre spillerne Frankrike benyttet i venstre bakspillerposisjon. Samtlige fire har grunn til å være veldig fornøyde med sin egen og lagets innsats i kveld!

I morgen står Sverige for tur. Med seier i den kampen er semifinalen i boks!