Snuoperasjon sendte Norge til semi’n – Larvik

Snuoperasjon sendte Norge til semi’n

Norge slo Sverige 28-25 etter å ha ligget under 14-12 til pause. Seieren sikret Norge en plass i semifinalene som spilles lørdag. Anja Edin spilte en av sine aller beste ganger noensinne når det trengtes som mest.

Norge var ikke til å kjenne igjen fra gårsdagens kamp mot Frankrike, og på det meste ledet svenskene med 5 mål. Cecilia Grubbstrøm stengte det svenske målet innledningsvis. Hun ble ikke utfordret før Anja Edin entret banen. Anja gikk foran og utfordret det svenske forsvaret på en helt annen måte enn lagvenninnene hadde klart til da. Hun foresatte storspillet i andre omgang, i kveld skal hun ha en stor del av æren for at Norge kom tilbake og vant. Anja endte som norsk toppscorer med 9 mål. Hun imponerte også med flotte inn- og utspill til de norske linje- og kantspillerne.

-Jeg hadde det kult utpå der, smilte Anja Edin på spørsmålet fra TV2s reporter. Det var veldig gøy.  Jeg klarer ikke å si noe fornuftig rette etter kamper, og nøyer med å si at det var kult.

Thorir Hergeirsson var godt fornøyd med seieren.
-Kampen fra i går satt nok litt i hodet på oss fra start, sier Thorir. Vi fikk ikke helt tak på svenskene fra i begynnelsen av kampen. Vi hadde snakket om at et 5-1 forsvar kunne skape litt trøbbel for svenskene. Det sparte vi på til vi trengte det.

Thorir var også full av lovord om  9-måls scorer Anjas innsats.
-I dag er Anja i det lekne humøret. Hun er god i vår 5-1 variant, og fremover er hun en trussel hele tiden. Hun går rett på mål i alle satsinger, det kan de andre bakspillerne våre ta en titt på. Vi vil ha flere med det trykket utpå der.

Linn Jørum Sulland kom ikke helt inn i kampen fra start og overlot plassen til Ida Bjørndalen et stykke ut i første omgang. I andre omgangs siste kvarter var hun tilbake. Norge fikk god svai på det svenske forsvaret, noe som også ga flere gode innspill til Heidi Løke. Svenskene ble i tvil om hva de skulle prioritere, det ga Linn den plassen hun trengte og ballene suste inn bak de svenske målvaktene. Fem mål ble det på Linn til slutt.  Alle kom innenfor de siste femten minuttene av kampen, i perioden hvor Norge satt inn det avgjørende støtet.