Danmark og Kristina Bille slo Norge – Larvik

Danmark og Kristina Bille slo Norge

Norge hadde kun æren å spille for i kveldens kamp mot Danmark. Det var tydeligvis ikke nok, for et dansk lag som måtte se at Serbia forsynte seg med den andre semifinaleplassen, var på jakt etter 3.plassen i gruppen og spill om 5.plassen på lørdag. Den plassen kan gi danskene en enklere vei på veien mot VM i Serbia neste år.

Norge klarte ikke å treffe sitt toppnivå i kampen, selv om man på forhånd uttalte at man gjerne ville slå danskene, som hadde slått Norge i to treningskamper i høst. Forsvarsspillet hang ikke sammen i kveld. Norge slet periodevis veldig med danskenes linjespillere, samtidig som danskene også plaget et altfor passivt Norge i posisjonen bredt i banen mellom de to ytterste forsvarerne på begge sider av forsvaret.

Thorir Hergeirsson var temmelig misfornøyd med det han så av laget sitt i forsvar.
-Vi vinner ikke håndballkamper med 35 baklengs. Vi var rufsete i etablert forsvar og i returløpene.
Jeg er fornøyd med at Silje Solberg fikk bra med spilletid og svarte med en god prestasjon under vanskelige forhold. Linn Gossé var veldig god og Anja Edin var god fremover, men regnskapet hennes går ikke helt opp når vi tar med forsvarsspillet.

Anja Edin kom inn som et friskt pust underveis i kampen og sammen med Heidi Løke skapte hun hodebry for danskene. Heidi ble norsk toppscorer og Norges beste spiller i kveld. Anja var aktiv i kampen, men i kveld var hun ikke like effektiv som på tirsdag. Hun var allikevel en av Norges beste spillere i den offensive delen av kampen. Linn Gossé kom også godt ut av kampen og ligner mer og mer et førstevalg på Norges venstre kant.

Norge ledet 28-25 og så ut til å skaffe seg kontroll på kampen, men det ble heller starten på en svak periode, med mange feil og bomskudd. Det slipper man ikke unna med mot EMs mest løpsvillige lag. Danmark vant de neste minuttene 5-0, og tok med det kontroll på kampen.

Den gladeste Larvik-spilleren fant vi i dag i den danske leieren. Kristina Bille spilte en meget god kamp på danskenes høyre kant og satt inn 4 baller i det norske målet. I dag var det kun to danske spillere som scoret flere enn Kristina.

Norge møter Ungarn i den ene semifinalen på lørdag. Kampen starter klokken 14.30.  Da får vi garantert se et topptrimmet Norge med et brennende ønske om å spille seg til nok en finale.
I den andre semifinalen blir det nabooppgjør mellom Serbia og Montenegro. Den kampen starter kl.17.00.