Norge tapte dramaet i Beograd – Larvik

Norge tapte dramaet i Beograd

Det ble et helt vilt håndballdrama i Beograd i ettermiddag. Hele fire ekstraomganger måtte det til for å få skilt lagene. Montenegro var best i sluttminuttene og vant 34-31.

Montenegro best
Reprisen på OL-finalen ble enda mere dramatisk enn den vi fikk servert i august. Montenegro føltes faktisk som det førende laget i dag, og når alt kommer til alt, må vi si at seieren var fortjent. Vi har blitt bortskjemt med norske gull og finaler hvor Norge har dominert de siste 8 årene. Norge fikk ikke tak på sin motstander på samme måte i dagens kamp. En av årsakene til det var Sonja Barjaktarovic i målet til Montenegro. Den plassen ble på forhånd vurdert som den klart svakeste lagdelen hos Montenegro. Hun var strålende i målet, og det var kun Ida Alstad som fikk tak på henne. Vi ventet på det velkjente norske rykket, men det kom aldri. Montenegro var utrolig lojale mot spilleopplegget til trener Dragan Adzic. De jobbet knallhardt over hele banen og de tok blant annet alle de tunge returløpene dønn seriøst. Samtlige spillere ofret seg for laget og fikk betalt med et velfortjent gull som avslutning på et utrolig håndball-år for den unge nasjonen. EM-gull, OL-sølv og Champions League gull til Buducnost! Det lar seg høre.

Alstad holdt Norge inne i kampen
Nevnte Ida Alstad var Norges desidert beste spiller i kveld, og helt avgjørende da Norge hentet inn Montenegros tremålsledelse i andre ekstraomgang. Hun tok ansvar som skytter på en dag da flere spillere slet med uttellingen. Norge jobbet steinhardt gjennom hele kampen, men fikk ikke betalt på samme måte som vi er vant til. Det var sterkt å bite seg fast i en kamp som Norge for en gangs skyld ikke var førende i.

Bittert tap
Landslagssjef Thorir var selvfølgelig en smule skuffet etter kampen, men så også en del lyspunkter.

-Sånn umiddelbart er det bittert å tape kampen, men når vi får tenkt oss om kan vi nok gå med hevet hode. Montenegro var gode i dag og fortjente tittelen. Vi jobber hardt med å finne frem til rette konstellasjoner, men får det ikke helt til. Jeg er stolt av laget og teamet vårt, i slutten av kampen er det spillere som ikke har vært så mye frempå tidligere som kriger utpå der. De viser at vi har en flott femtid i vente.

Fire sølv til Larvik
Vi vet at jentene aldri vil være helt fornøyd med sølvmedaljer, men vi er stolte av den innsatsen våre fire bidrag har levert under hele mesterskapet. Sølv med gulljenter. Det takker vi for- Linn, Karo, Linka og Anja!

MVP-Anja Edin
Vi gratulerer Anja med et fantastisk mesterskap og tittelen som turneringens mest verdifulle spiller. Fortjent og utrolig artig for Anja og klubben!
-Jeg har hatt en kjempeopplevelse her nede, og når jeg får dette litt på avstand kommer jeg til å være fornøyd med innsatsen og kåringen, forteller Anja til TV2.