Kongepokal nummer 13 på plass! – Larvik

Kongepokal nummer 13 på plass!

Larvik Håndballklubb ble søndag Norgesmester for 13. gang etter å ha slått Stabæk 31-26 i Oslo Spektrum.

Det ble ingen reprise på fjorårets finale hvor Larvik var totalt overlegne. Stabæk hang godt med i kampen og i midten av andre omgang var de kun ett mål bak. Larvik skrudde til og leverte et lite rykk inn i sluttminuttene som Stabæk ikke hadde svar på. Dagens debutant Kristine Breistøl fikk spille et par minutter mot slutten av kampen og brukte ikke lange tiden på skaffe seg sin første scoring i Larvik-trøya. Isabel Blanco ble kåret til Larviks beste spiller i finalen.

Nå står laget med imponerende 100 seiere i Cupen. Her kan du lese om hva Larviks 23 deltakelser i turneringen har gitt klubben.

Historien starter i klubbens stiftelsesår. Cupeventyret stoppet den gang i 4. runde, da Vestar ble for sterke i Bergslihallen. Det er også den eneste sesongen Larvik ikke har nådd minst kvartfinale i cupen.

Avansementet har stoppet i kvartfinalen tre ganger, i semifinalen to ganger og fire ganger har laget nådd finalen uten å vinne tittelen.

Larvik er den klubben i landet som har nådd cupfinalen flest ganger (17), blitt Norgesmester flest ganger (13), spilt flest finaler på rad (11), tatt flest cupgull på rad (5) og scoret flest mål i en cupfinale (37).

I romjulen er det fem år siden sist et norsk lag beseiret suverene Larvik.

Nå har laget muligheten til å kunne vinne serie og cup i samme sesong for imponerende 10. gang.

Tonje Larsen er selve dronningen i Larvik Håndballklubb. Hun er den eneste spilleren som har vunnet alt klubben har vunnet. I cupfinalen spilte hun sin 75. kamp i turneringen. Larvik har spilt 110.

Disse er Norgesmestere for Larvik 2012/13: Tonje Larsen, Anja Edin, Sara Breistøl, Isabel Blanco, Kari Mette Johansen, Tine Rustad  Kristiansen, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Kristine Breistøl, Linn Jørum Sulland, Lene Rantala, Olga Medvedeva, Thea Mørk, Pernille B. Wibe, Mie Sophie Sando, Kristina Bille, Cecilie Leganger, Heidi Strømsvåg.

Støtteapparat: Ole Gustav Gjekstad, Tor Odvar Moen, Jørgen Eia Bringedal, Espen Nyhus, Oddvar Bjørnestad, Øivind Holm Olsen.