God PW Cup innsats av J18 – Larvik

God PW Cup innsats av J18

Larviks J18-lag gjennomførte en flott PW Cup denne helgen. Laget kvalifiserte seg dessverre ikke til sesongens Sparserie, men i helgen fikk de vist at de er et meget bra lag med mange fine typer i sine rekker.

Overlegne innledningsvis
Larvik fosset gjennom puljespillet med klare seire mot Asker 2 (17-8), Kjelsås (26-14) og Randesund (16-6). Det ga en klar puljeseier foran Asker 2, som for øvrig spilte seg helt frem til finalen i turneringen.
Med puljeseieren i boks slapp Larvik å spille 1/16 dels finale på søndag morgen. Søndagens første kamp ble 1/8 dels finalen mot Stavanger. Rogalendingene hadde ingen ting å stille opp med, Larvik cruiset inn til seier 15-6.

«Revansje» i kvartfinalen
I kvartfinalen ble Follo motstander. Follo var et av lagene som tok seg til Sparserien på bekostning av Larvik. Da de møttes i kvaliken spilte lagene uavgjort, men Follo trakk det lengste strået totalt sett.
Kvartfinalen ble en utrolig spennende affære hvor ingenting var avgjort før sluttsignalet lød. Larvik fikk en tung start på kampen. Den var ikke mange minuttene gammel når linjespiller og lagkaptein Vilde Johansen ble liggende på gulvet med det som så ut til å være en alvorlig kneskade. Jentene var nok preget av den situasjonen i noen minutter, men fikk samlet seg og slapp aldri Follo på lenger avstand en to mål. Sluttminuttene ble utrolig spennende. Begge lag hadde mange muligheter til å skaffe seg et overtak, men ingen av lagene klarte å utnytte sjansene. Med 30 sekunder igjen å spille steg Linn Anita Bergland til værs og banket inn det som skulle bli kampens siste mål og seier 15-14.

Stopp i semifinalen
I semifinalen mot sterke Sarpsborg tok det slutt. Østfoldingene vant til slutt 19-16. Vi drister oss til å si at det var turneringens to beste lag som møttes i den kampen. Larvik uten sin forsvarsjef Vilde Johansen fikk aldri helt taket på østfoldingene som lå hakket foran hele kampen.
-Vi ble liggende bak med 2-4 mål stort sett hele veien, forteller lagets trener Katja Nyberg. Vi hadde en liten sjanse mot slutten da vi kun var to mål bak. Dessverre pådro vi oss en to-minutter og den utnyttet Sarpsborg godt.

Flott fremgang
Turneringen viser at skuffelsen fra Sparkvaliken har gått over og at laget er i fin utvikling.
-Sammenligner vi det vi nå leverer opp mot det vi var gode for da vi spilte kvaliken, så har vi tatt store steg, forsetter Katja. Vi har lært oss at det kun er hardt arbeid som gjelder. Vi spiller bedre håndball nå, men det er nok arbeidsmoralen vår som har hatt størst utvikling. Nå står vi på fra start til slutt. Det er nok det som gleder oss trenerne mest. Det er veldig gøy å jobbe med en sånn gjeng, vi har mange spennende typer i troppen som kan bli gode dersom de forsetter å jobbe hardt på og utenfor banen.
-Turneringsinnsatsen er vi også meget godt fornøyd med, selv om det selvfølgelig hadde vært prikken over i’en med en finale, avslutter Katja.

Sarpsborg vant finalen med 21-14 over Asker 2.