Storhamar neste – Larvik

Storhamar neste

Storhamar satt en støkk i publikum i Arena Larvik i januar 2012 da de presset Larvik til «døra» i en kamp hjemmelaget til slutt vant 26-25. På onsdag kommer de på besøk igjen med kampstart kl.19:00.

Dramatisk finish i fjor
Ingen lag har vært så nærme å slå Larvik i Arena Larvik siden Byåsen tok poeng der i 2009. Storhamar ledet faktisk kampen fra start til det gjenstod et minutt eller to. Et særdeles presset Larvik-lag hadde likevel det lille ekstra giret som skulle til da kampen fikk sin avgjørelse. Tine Stange ble toppscorer for Larvik med 8 mål. Hvem som ble det for Storhamar? Anja Edin med 6 mål. Begge har nye roller nå, Tine som nybakt mamma, og Anja som Larvik-spiller.
Jevnt cupoppgjør
Lagene har målt krefter en gang tidligere denne sesongen. Det skjedde i kvartfinalen i Cupen i Terningen Arena i oktober. Larvik kontrollerte den kampen og vant 26-23, mot et innpåslitent Storhamar-lag som aldri lot seg bli «avsaget». Storhamar kom til den kampen uten sin største profil, Kamilla Sundmoen, men med Maja Jacobsen, Lise Løke og Betina Riegelhuth i storslag hadde Larvik absolutt nok å stri med.

Trøblete start på det nye året
Kamilla Sundmoen er tilbake på banen. Storhamar har allikevel startet det nye året litt ruskete. Etter nesten to måneder uten obligatoriske kamper startet Storhamar med det som ble karakterisert som en sliteseier borte mot Sola, for så å gå på et uventet tap på hjemmebane mot Levanger i helgen. Det medførte at de ramlet ned fra 3. til 4. plass på tabellen, noe som nok passet svært dårlig i medaljejakten.

-Legger oss ikke ned og griner

Trener Arne Senstad hadde følgende kommentar til Hamar Arbeiderblad etter Levanger- kampen.
– Det er selvfølgelig surt, men jeg er fornøyd med mye. Vi har mye bedre innsats, og er mye mer oppofrende enn forrige gang, men får aldri tak på dem i forsvar. I tillegg får vi for få redninger, pluss at enkelte marginer går litt imot. I dag var Levanger litt bedre enn oss da det skulle avgjøres, men vi legger oss ikke ned og griner, sa en skuffet Arne Senstad etter endt kamp.

– Med seier mot Larvik er dette tapet glemt?

– Med seier der har vi retta det opp igjen, ja, humrer Senstad.

Larvik – Storhamar, Postenligaen, onsdag 16. januar kl.19:00 i Arena Larvik