Randers HK- første motstander – Larvik

Randers HK- første motstander

Lørdag tyvstarter Larvik og Randers Hovedrunden i Champions League. Her finner du en oversikt over hva Randers har utrettet på den internasjonale scene, samt litt om klubbens profiler.

To finaler- en seier
Randers markerte seg på det europeiske kartet for første gang våren 2000 da laget spilte seg frem til finale i det som het City Cup den gangen (nåværende Challenge Cup). Der endte det hele med tap mot rumenske Rapid Bucuresti.
Frem til sesongen 2009/10 deltok laget ved flere anledninger i EHF Cup, men i de fleste tilfellene var det hele over før kvartfinalene. Våren 2010 var de igjen på plass i en finale, denne gangen lyktes de med å gå helt til topps da de slo spanske Elda Prestigio i finalene i EHF Cup.

Tredje sesong i Champions League
Randers gjorde entré i Champions League i 2010/2011, hvor laget ble slått ut innledende gruppespillet med kun to poeng på konto. To av de fem tapene kom mot Larvik, og de var ikke små. I Arena Larvik endte det med 33-19 og i egen hall ble det enda verre- 20-38.
Sesongen etter tok man tre seire i det innledende gruppespillet, en av disse mot sterke Györ hjemme i Randers. Det holdt allikevel ikke til avansement til Hovedrunden. Franske Metz havnet foran på innbyrdes oppgjør og gikk vider sammen med Györ.
Denne sesongen har utviklingen fortsatt. Det ble tre seire innledningsvis, men denne gangen tippet innbyrdes oppgjør i Randers favør. Hypo måtte ta til takke med tredjeplassen.

Profilene
Denne sesongen stiller Randers med en del nye ansikter i troppen, hvorav flere utenlandske. Spanske Macarena Aguillar kom til Randers fra et synkende Itxako i sommer. Hun har en spillestil som får publikum til å holde pusten når hun har ballen. Totalt hensynsløs i satsingene, det ser nesten ut som om hun kan bli alvorlig skadet hver gang hun utfordrer et forsvar. En spiller det er utrolig artig å se på når hun har flyt. Dessverre så er hun, med sin spillestil, utsatt for en del skader. Hun mistet en god del av høstsesongen, men skal visstnok være på gang igjen.
Siraba Dembele, fransk landslagsspiller og en av verdens beste venstre kanter har tatt turen fra Toulon. Hun har kvaliteter i sitt spill som de fleste kantspillere vil være misunnelige på. Lynrask, med meget gode finter, som gjør henne i stand til å skape mye på egenhånd.
Randers har også knyttet til seg to svenske landslagsspillere. Ulrika Ågren er hentet fra Team Esbjerg, strekspiller som er et konstant uromoment for motstandernes forsvar. Fra Lugi HF i Sverige fikk man tak i bakspiller Sabina Jacobsen. Så langt har hun scoret 28 mål for klubben i Champions League.
Fra før av har Randers brasilianske Chana Masson i laget. En målvakt som på sitt beste fungerer som en vegg bak forsvaret.

Klubben besitter også en del sterke danske profiler. Den venstrehendte bomberen Camilla Dalby, med mange sesonger i det danske landslaget, har hatt en god internasjonal sesong så langt, med 32 mål på de første 6 kampene.  Playmaker Berit Kristensen startet elitekarrieren sin som et stort talent hos Viborg, men der var det trangt om plassene, og det var etter at hun kom til Randers i 2004 at hun tok skrittet inn i det danske landslagsmiljøet. På høyre kant spiller Gitte Andersen, hun kjemper i øyeblikket om samme plass på landslaget som vår Kristina Bille hadde under EM i Serbia i desember.
I tillegg har klubben akkurat forlenget samarbeidet med stortalentet Sofie Strangholt Johansen (20). Hun kommer garantert til å dukke opp i landslagstrener Jan Pytlicks fremtidsplaner.

En stor profil har lagt opp siden Larvik sist møtte Randers. Katrine Fruelund la en fantastisk karriere på hylla etter at DM-gullet ble sikret i mai. Nå er hun talentsjef og sportslig kontroller i klubbens administrasjon.

Det er et lag med mange strenger å spille på som stiller til avkast i Arena Larvik lørdag 26. januar klokken 1715.