Randers HK- et lite håndballeventyr – Larvik

Randers HK- et lite håndballeventyr

Randers HK er en ung klubb i håndballsammenheng, faktisk yngre enn Larvik som ble stiftet i 1990. Randers HK kom ikke på banen før i 1996, etter at Randers kommune hadde lansert tanken om en toppklubb for kvinner og herrer til byens klubber, en god stund før klubbens fødsel. Åtte av byens klubber var involvert i oppstarten. Godt samarbeid med moderklubbene, sammen med profesjonell jobbing på og utenfor banen har ført klubben til topps i Danmark.

Avgjørende valg
I 1999 tok klubben et valg som i ettertid har lagt grunnlaget for klubben suksess, da vedtok man å kutte ut satsingen på «to hester»,  herrelaget ble lagt ned. Rett før jul i 2004 var det nesten over for den unge klubben. Økonomien var skakkjørt, men med hjelp fra de lokale næringslivet kom man over den kneiken, men ikke som noen langsiktig løsning. Hele styret ble byttet ut, det nye jobbet frem en ny modell som skulle gi klubben en bedre plattform.  Den 1. juli 2005 beskrives som en ny milepel i klubbens historie, da ble klubben omdannet til et aksjeselskap og tok navnet Randers HK A/S. Det har etter klubbens eget sigende, gitt en mulighet til å fremstå som en seriøs samarbeidspartner med klubbens omgivelser. En ting er sikkert, resultatene har kommet via et langsiktig arbeid.

Sportslig fremgang etter finanskrisen
Randers lå et stykke bak de beste lagene da den danske ligaen var på det varmeste. I 2004 tok man seg til semifinale i sluttspillet, men Slagelse ble for sterke over to kamper. Det er først i de siste tre årene at klubben har befestet seg som et desidert topplag. Sett utenfra kan det se ut som at klubben gjorde noen gode prioriteringer når finanskrisen i 2008 kom brått på idretten.
Hjemme i Danmark har tok de to andreplasser i 2010 og 2011, før de kronet det hele med å bli danske mestere våren 2012, via to helt ville finaler mot Viborg.
Våren 2010 gikk klubben til topps i EHF Cup.

Store endringer før ny sesong
Foran denne sesongen gjennomgikk klubbens spillerstall store endringer, mye rutine forsvant ut av laget, men klubben svarte opp med flere gode signeringer.
Fra forrige sesongs lag er spillere som Katrine Fruelund (talentsjef og sportslig kontroller i Randers), tyske Nina Wörz og Susann Müller (begge Krim Ljubljana), samt de to danske landslagsspillerne Mette Melgaard (talentutvikler i Team Esbjerg) og Mie Augustesen (Thüringer) borte fra troppen.
De har blitt erstattet av noen meget spennende navn, som spanske Macarena Aguillar (Itxako), franske Siraba Dembele (Toulon), og de svenske landslagsspillerne Ulrika Ågren (Team Esbjerg) og Sabina Jacobsen (Lugi).
I høst og vinter har Randers slitt med en del skader, noe som har ført til at Randers har variert litt i ligaen, hvor de for øyeblikket befinner seg på fjerdeplass, bak FC Midtjylland, Viborg og Team Tvis Holstebro.

Larvik- Randers, lørdag 26. januar kl.1715 i Arena Larvik